Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Megana Mārkla izsaka līdzjūtību pusaudžiem, apgalvojot, ka viņa ir "viena no izsmietākajiem cilvēkiem pasaulē"
foto: Shutterstock
Megana Mārkla bieži vien dalījusies savā pieredzē par apcelšanu.
Slavenības

Megana Mārkla izsaka līdzjūtību pusaudžiem, apgalvojot, ka viņa ir "viena no izsmietākajiem cilvēkiem pasaulē"

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Saseksas hercogiene Megana Mārkla spējusi atrast kopīgu valodu ar jaunām meitenēm, daloties savā pieredzē par tiešsaistes apcelšanu.

Megana Mārkla izsaka līdzjūtību pusaudžiem, apgalv...

Nesen Mārkla apmeklēja bezpeļņas organizāciju "Girls Inc." Santabarbarā, Kalifornijā, lai pievērstu uzmanību tam, kā apcelšana ietekmē jaunāko paaudzi, īpaši meitenes. Pasākumā piedalījās arī Larisa Meja, #HalfTheStory kustības dibinātāja, kura sniedza komentārus žurnālam "Vanity Fair" par Mārklas teikto sarunā ar pusaudzēm.

"Mēs veicām aktivitāti, kurā apspriedām dažādus scenārijus, un Megana dalījās savā pieredzē, sakot, ka ir viena no visvairāk apceltajiem cilvēkiem pasaulē," sacīja Meja.

Starptautiskajā meiteņu dienā tika paziņots, ka Mārklas organizācija "Archewell Foundation" apvienojusies ar "Girls Inc.", Melindas French Geitsas uzņēmumu "Pivotal Ventures" un Opras Vinfrijas labdarības fondu, lai izveidotu programmu, kas fokusējas uz cīņu pret apcelšanu sociālajos tīklos.

Programma, nosaukta "Social Media U", pēc "Archewell Foundation" izplatītā paziņojuma, ir izglītojoša iniciatīva, kuras mērķis ir sniegt meitenēm būtiskus rīkus, lai viņas varētu veiksmīgi attīstīties digitālajā laikmetā un veidotu veselīgākas, līdzsvarotākas attiecības ar tehnoloģijām.

Meganas Mārklas fonds "Archewell" ir palīdzējis uzsākt pretapcelšanas programmu jaunām meitenēm. Meja stāstīja žurnālam "Vanity Fair", ka meitenes vecumā no pamatskolas klasēm varēja izmēģināt šo iniciatīvu ar Saseksas hercogienes palīdzību: "Ar Meganu mēs runājām par to, ko patiesībā nozīmē uzaugt šajā digitālajā laikmetā."

Megana Mārkla jau iepriekš ir atklāti runājusi par savu pieredzi ar tiešsaistes apcelšanu. "Kad esi piedzīvojis kādas sāpes vai traumu, es ticu, ka daļa no dziedināšanas ceļa — noteikti manā gadījumā — ir spēja būt patiešām atklātam par to," viņa sacīja intervijā CBS Sunday Morning augustā.

Pirms trim gadiem Megana atklāti runāja par to, kā viņa cīnījās ar savu garīgo veselību krīzes kulminācijas brīdī ar karalisko ģimeni. Skaidrojot pāra dramatisko aiziešanu no karaliskās ģimenes, Mārkla intervijā ASV televīzijas zvaigznei Oprai Vinfrijai apgalvoja, ka viņai liegta palīdzība garīgās veselības krīzes laikā, viņa apmelota un ka karaliskajā ģimenē bijušas bažas par pāra dēla ādas krāsu.

Toreiz viņa piebilda: "Es tikai pieskāros savai pieredzei, bet uzskatu, ka nekad nevēlētos, lai kāds cits justos tāpat. Negribu, lai kādam neticētu tā, kā neticēja man. Ja mans stāsts par to, ko esmu pārcietusi, glābs kaut vienu cilvēku un ļaus viņam noticēt sev, tad esmu gatava to darīt."