Kā slavenība pašas uzlabo "selfijus" un kā to atšķirt. FOTO
„Vai patiešām, Bijonsē? Mēs mīlam tavus formīgos augšstilbus. NEVAJAG fotošopēt lielu atstatumu starp tiem,” dusmīgi uzrakstījis kāds fans. Koncertos viņas kājas izskatās ievērojami formīgāk.
Slavenības
2015. gada 1. februāris, 05:45

Kā slavenība pašas uzlabo "selfijus" un kā to atšķirt. FOTO

Jauns.lv

Ar „Photoshop” palīdzību mēdz uzlabot ne tikai glancēto žurnālu bildes. Kā padarīt augumu slaidāku ar datorgrafikas palīdzību, ielāgojušas arī vairākas slavenības pašas. Taču steigā paveiktais nereti nodod, ka te pielietots kāds „triks”.

„Selfiju” mode ir pašā plaukumā un popularitāti nedomā zaudēt. Sociālajos tīklos savus jaunākos attēlus publisko tādas skaistules kā Bijonsē un Kima Kardašjana. Taču nereti aiz vārdiem „es šāda pamodos” slēpjas vēl kas: daiļavas pielikušas roku, lai attēlus nedaudz uzlabotu un savu augumu idealizētu.

Nesen Birtu salās veiktā pētījumā secināts, ka sievietes pavadot 753 stundas, lai uzņemtu „selfijus”, izdzēstu, uzņemtu jaunus un pēc tam ar datorprogrammas palīdzību attēlus uzlabotu. Tas secināts par daiļā dzimuma pārstāvēm, kuras nav sabiedrībā atpazīstamas, taču skaistās un slavenās dara tieši tāpat!

Sociālo tīklu lietotāji vaino vairākas slavenības, ka viņas publisko pārāk perfektas ikdienas bildītes. Tās popularizējot digitāli uzlabotus attēlus, ko, protams, pasniedz par neapstrādātiem.

Aizvadītā gada novembrī „Twitter” lietotāji kritizēja dziedātāju Bijonsē, jo viņuprāt R’n’B dīva savu jau tā lielisko augumu padarījusi vēl nevainojamāku. Visaizdomīgākā sociālo tīklu lietotājiem šķita fotogrāfija, kurā Bijonsē pozē bodijā ar uzrakstu „99 problēmas, bet mans dupsis nav viens no tām”. Dziedātāja vienmēr apgalvojusi, ka ir harmonijā ar augumu un jūtas apmierināta ar savām aprisēm. Tomēr fani uzskatīja, ka šajā attēlā viduklis padarīts šmaugāks un gurni šaurāki. To nododot nedaudz viļņainais aizkars fonā, kas taisna krituma vietā nedaudz „ieliecies” uz sašaurināto gurnu pusi.

„Izpētot fotogrāfijās redzamo fonu, var lieliski redzēt, ja attēli ir uzlaboti,” norādījis kāds no Londonā mītošiem profesionālajiem fotogrāfiem. „Ļodzīgas malas, izkropļotas formas objekti un slikti sapludinātas pārejas nekavējoties to nodod, tāpat arī gaismēnu neatbilstība, salīdzinot divus objektus.”

Pusotru mēnesi pirms skandāla par fotošopēto bildi pelēkajā bodijā, dziedātājai pārmeta, ka viņa ar datorprogrammas palīdzību apstrādājusi arī attēlu, kurā redzama uz jahtas peldkostīmā. Viņa esot sašaurinājusi kāju augšstilbus, bet to nodod pakāpiens starp dziedātājas kājām, kas nav vienāda augstuma ar sānos redzamo.

Savukārt pērnā gada pavasarī viņa esot padarījusi slaidākas kājas fotogrāfijā, kurā redzama spēlējam golfu, tērpusies bikini. Fani bija nikni: „Vai patiešām, Bijonsē? Mēs mīlam tavus formīgos augšstilbus. NEVAJAG fotošopēt lielu atstatumu starp tiem.”

„Ja ir tāda nauda, Bijonsē vajadzētu algot kādu, kurš labāk pieprot „Photoshop”,” indīgi komentēja kāds cits.

Bijonsē nav vienīgā, kura kritusi nežēlastībā par savu privāto fotogrāfiju uzlabošanu. Vēl skarbākas piezīmes nācies dzirdēt sabiedrības dāmai Kimai Kardašjanai, kura tīksminās par savu augumu un fotografē 1200 „selfijus” dienā. Sociālajos tīklos publiskotajos attēlos bieži vien viņas viduklis ir šmaugāks, vēders plakanāks, bet smilšu pulkstenim līdzīgā auguma aprises izteiktākas nekā attēlos, ko uz ielas uzņēmuši paparaci.

Kādā no „selfijiem” grīdas flīžu līnija, kas redzama netālu no Kimas Kardašjanas vēdera, ir nedaudz ieliekta uz sabiedrības dāmas auguma pusi. „Photoshop” speciālisti uzskata, ka viņa centusies vēderu padarīt plakanu un „līdzi parāvusi” arī flīzes.

Savukārt citā Kardašjanas „selfijā” durvju aile vairs nav taisna, bet met pavisam aizdomīgu līkumu.

Kimas pārstāvis gan steidz attaisnot sabiedrības dāmu. „Šis stāsts ir safabricēts. Viņa nav uzlabojusi savus „selfijus”,” viņš liedzas, tā arī nepaskaidrojot, kāpēc flīzes deformējušās un durvju aile uzmetusi vilni.

Kima savus „selfiju” tūkstošus ir pat apkopojusi grāmatā „Selfish” (Patmīlīgs). Sabiedrības dāma šo to zina arī par dažādiem „Photoshop” filtriem. Ir attēli, kuros nav jaušamas deformācijas pazīmes, taču viņa izskatās slaidāka nekā tajā pašā dienā uzņemtajās paparaci fotogrāfijās.


Kasjauns.lv/Foto: Twitter, Instagram, All Over Press