foto: Rojs Maizītis/no izdevniecības ""Rīgas Viļņi" arhīva
"Izskatos kā puņķains puišelis!" - skarbais bokseris Kristaps Zutis mainījis imidžu
Grūti atpazīt! “Kopš 2013. gada neesmu svēris zem 90 kilogramiem, bet tagad man ir jau 88!” lepojas Kristaps, piebilstot: “Daudzi smejas, ka esmu nodzinis bārdu, bet mākslas dēļ esmu gatavs uz visu.”
Slavenības
2024. gada 12. maijs, 06:27

"Izskatos kā puņķains puišelis!" - skarbais bokseris Kristaps Zutis mainījis imidžu

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Vēl nesen bokseris Kristaps Zutis bija miesās brangs tēvainis ar bārdu, kas piešķīra viņam vēl daudz skarbāku izskatu, bet nu viņš savos 33 gados pēkšņi izskatās kā pusaudzis. Kas noticis?

Kā vēsta žurnāls "Kas Jauns", Zutis ne tikai noskuvis bārdu, bet ievērojami nometis svaru – viņš tagad sver 88 kilogramus, lai gan pirms pāris gadiem boksa ringā kāpa, būdams 123 kilogramus smags. “Protams, ka visi grib būt lieliskā formā, bet man notievēt nebija pašmērķis.

Viss sākās pirms gada, kad ģimeni skāra ļoti liela traģēdija, pēc kuras iedzīvojos ēšanas traucējumos un mentālās veselības problēmās.

Protams, sāku zaudēt svaru. Gāju pie speciālistiem, sakārtoju mentālo stāvokli, konsultējos ar dietologiem. Ēšanas traucējumi pazuda, taču turpināju ēst daudz veselīgāk, arī pats gatavot maltītes. Man tagad ir ļoti laba sadarbība ar zemnieku saimniecību, kas katru nedēļu piegādā kvalitatīvu Latvijā audzētu liellopa gaļu, reizi nedēļā dodos uz tirgu pie vienas “sakņu tantes” pēc kāpostiem, dārzeņiem. Protams, ēšanas ziņā sevi neierobežoju, bet mēģinu ēst svaigu un tīru ēdienu. Tas arī atspoguļojas manā svarā – tauki pazuduši,” skaidro Zutis, piebilstot, ka kilogrami nomesti arī pēc diētas, kad viņam tika veikta brukas operācija, kā arī šopavasar, kad ievērojis gavēni: “Nolēmu kādu laiciņu neēst gaļu, lai arī tā man ļoti garšo. Gribēju psiholoģiski iziet no komforta zonas, pamēģināt, kā ir – būt veģetārietim.”

foto: Rojs Maizītis/no izdevniecības ""Rīgas Viļņi" arhīva
Grūti atpazīt! “Kopš 2013. gada neesmu svēris zem 90 kilogramiem, bet tagad man ir jau 88!” lepojas Kristaps, piebilstot: “Daudzi smejas, ka esmu nodzinis bārdu, bet mākslas dēļ esmu gatavs uz visu.”

“Tagad jūtos fantastiski. Atsāku ļoti nopietni trenēties, sāku būvēt savu ķermeni nākamajām cīņām ringā,” teic bokseris. Bet kā tad tagad būs ar spēku? “Jau iepriekšējās cīņās sapratu, ka supersmagajam svaram nederu – mans organisms tam nav gatavs. Jā, man bija stiprs sitiens, bet šajā svara kategorijā īsti nejutos savā ādā. Nomainīju fiziskās sagatavotības treneri, nometu svaru, un tagad aizvadīšu cīņas vieglākā svara kategorijā – oktobrī Rīgā paredzēta cīņa "King of Kings" pasākumā,” atklāj Zutis.

Zutis ar vienu sitienu pieveic bokseri, kurš kādreiz nokautēja Taisonu

Latvijas bokseris Kristaps Zutis sestdien "Arēnā Rīga" cīņu šovā "Pafbet 101 Fighting Championship" 24 sekunžu laikā pieveica bijušo pasaules čempionu ...

gallery icon
52

Savukārt no bārdas Kristaps Zutis šķīries mākslas vārdā. “Mani uzrunāja Kultūras akadēmijas studenti, kuri veido īsmetrāžas spēlfilmu par deviņdesmito gadu bandītiem. Piedāvāja kļūt par vienu no aktieriem. Tēloju bandītu Gaiziņu, un man šajā tēlā jābūt bez bārdas. Studentu diplomdarba dēļ upurēju savu izskatu un tagad izskatos pēc puņķaina puišeļa! Bet nekas, filmēšana nupat noslēgusies, tāpēc pēc dažām nedēļām bārdu būšu jau ataudzējis,” smejas Kristaps un, vaicāts, kas viņš par bandītu, ja izskatās pēc puišeļa, neslēpj, ka tas mulsinājis arī viņu: “Lai izskatītos kaut cik skarbs, biju atstājis ūsas, bet arī tās lika nodzīt. Vispār filmēšana notika ļoti profesionālā līmenī, bija atbilstoši stilam piemeklēti kostīmi. Lai izskatītos lielāks, zem krekla vilku trīs džemperus, zem biksēm bija vēl treniņbikses, bet kājās bija pāris izmēru lielāki zābaki! Šajā lomā mani patiešām ir grūti atpazīt! Daudzi paziņas tagad par mani smejas, joko, ka bez bārdas izskatos pēc smieklīga puišeļa, taču šīs interesantās filmas dēļ bija vērts bārdu noskūt. Tas nekas, ka mani tagad reti kurš atpazīst, tas nekas, ka no skarbā Zuša nekas vizuāli vairs nav palicis. Latvijā pat ir labi, ka neatpazīst, vismaz vari mierīgi iziet no mājas – neviens nepievērš uzmanību.”

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!