foto: AGENZIA SINTESI / Alamy/ Vida Press
Pēc dziedāšanas Kremlī itāļu estrādes veterānam Pupo parāda durvis arī Beļģijā
Itāļu dziedātājs Pupo
Mūzika
2024. gada 26. marts, 23:48

Pēc dziedāšanas Kremlī itāļu estrādes veterānam Pupo parāda durvis arī Beļģijā

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Pēc uzstāšanās Kremlī itāļu popmūzikas veterāna Pupo nedienas turpinās. Pavisam nesen Lietuva viņam aizliedza uzstāties Šauļos, bet tagad boikotu pieteikusi arī Beļģija, kur viņam šovasar bija plānots piedalīties “Itālijas dienu” festivālā.

Kā vēsta izdevums sudinfo.be, Pupo bija paredzēts uzstāties Blenjī komūnas triju dienu pasākumā, ko organizē vietējā itāļu kopiena. Itāļu popmūzikas veterānam bija jākāpj uz skatuves jūnija pirmajās divās dienās, taču organizētāji lauzuši līgumu ar mūziķi.

Itālijas goda konsuls Ljēžā Dominiks Petta izteicās, ka Pupo dziedāja Kremlī un saņēma naudu no agresorvalsts, kas apdraud Eiropu, un tādēļ viņa dalība nav pieņemama.

Pupo 26.aprīlī bija paredzēts uzstāties Šauļu arēnā retro zvaigžņu koncertā, kurā piedalīsies arī austriešu grupa "Joy" un itāliešu dziedātājs Gadzebo.

15.martā Kremļa pilī notika koncerts "Pupo lielā benefice. Draugu lokā", kurā 68 gadus vecais itāliešu dziedātājs uzstājās kopā ar vairāk nekā desmit Krievijas estrādes zvaigznēm, kuru vidū bija arī iebrukuma Ukrainā atbalstītāji.

Pupo intervijās Krievijas medijiem apgalvoja, ka ar šo koncertu Kremļa pilī esot vēlējies veicināt  mieru.

Dziedātājam, kurš uzstājies arī Krievijas anektētajā Krimā, ir aizliegts iebraukt Ukrainā.

Jau ziņots, ka februāra beigās tika atcelts marta sākumā paredzētais amerikāņu dziedātājas LP koncerts Kauņas "Žalgiris" arēnā, jo viņa sociālajā tīklā "Instagram" ievietoja video, kurā redzama hūdijā ar Krievijas karoga krāsām un uzrakstu "LP Russia official". Dziedātāja video paskaidroja, ka hūdijs esot dāvana no faniem Krievijā, kā arī arī parādīja kartīti, kas datēta ar 24.februāri, kad apritēja otrā gadadiena kopš Krievijas pilna apmēra iebrukuma Ukrainā. Uz kartītes LP fane Krievijā raksta, ka viņa šo hūdiju glabājusi kopš 2020.gada, kad koronavīrusa pandēmijas dēļ nav varējusi to pasniegt dziedātājai.

Šis video Lietuvā sociālajos tīklos izraisīja sašutumu un aicinājumus boikotēt LP koncertu Kauņā vai to atcelt.