"Sapņu tulkotāju sektas" pirmizrāde Jaunajā Rīgas teātrī 2024. gada martā

2024. gada 20. martā Jaunajā Rīgas teātrī notika "Sapņu tulkotāju sektas" pirmizrāde.

gallery icon
Slavenības
2024. gada 27. marts, 06:14

Harijs Vītoliņš pirmoreiz aizved mammu uz teātri

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

“Šis mums ir īpašs notikums! Uz teātri kopā ar dēlu ejam pirmo reizi!” pavēstīja Latvijas ledus hokeja izlases galvenā trenera Harija Vītoliņa mamma Gunta Vītoliņa, apmeklējot izrādi "Sapņu tulkotāju sekta" Jaunajā Rīgas teātrī.

foto: Juris Rozenbergs
Latvijas hokeja leģenda Harijs Vītoliņš ar mammu Guntu Vītoliņu. Izrādi viņi skatījās, sēžot pirmajā rindā.

Gunta atklāj, ka darba gadus aizvadījusi, strādājot par sekretāri Rīgas Radio rūpnīcā. Bet par to, ka uzaudzināts ir patiešām liels hokejists, viņa žurnālam "Kas Jauns" atzīst: “Man bija ar skolu saistītie pienākumi, gādāju arī par dēla drēbēm un visu pārējo. Taču vadāšanu uz hokeja treniņiem lielākoties uzņēmās vīramāte. Es ar savu darbu to nekādi nevarēju apvienot, tāpēc vienmēr esmu bijusi ļoti pateicīga viņai. Bet, kā bija spēles, tad gan vienmēr biju klāt!”

Satikšanās ar māmiņu, kas dzīvo Latvijā, Harijam ik reizes ir kā svētki, jo Vītoliņš ar ģimeni jau ilgāk nekā 30 gadus dzīvo Šveicē, kur abi ar sievu Zani ir uzaudzinājuši un izskolojuši divas meitas. Un kā dēls tagad mammu iepriecina un palutina? “Viņš brauc ciemos pie manis ar lasi un nēģiem!” priecīgi pastāsta Latvijas hokeja leģendas mamma Gunta Vītoliņa.

Un šķiet, kopīga teātra apmeklēšana abiem itin labi iepatikās, jo jau nākamajā dienā Harijs ar mammu bija manāmi arī Dailes teātrī - vērot izrādi "Meistars un Margarita".

foto: Mārtiņš Ziders
Vītoliņi Dailes teātrī.

Harijs Vītoliņš, kas pērn Latvijas ledus hokeja izlasi mājās no pasaules čempionāta Somijā pārveda ar bronzas medaļām, jau aprīļa sākumā kopā ar mūsu hokejistiem Rīgā sāks gatavoties šā gada čempionātam, kas no 10. līdz 26. maijam norisināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Latvija spēlēs vienā grupā ar ASV, Vāciju, Zviedriju, Slovākiju, Franciju, Kazahstānu un Poliju.

Latvijas hokeja izlase godalgota ar Valsts prezidenta medaļām

Latvijas hokeja izlases spēlētāji un treneri pirmdien Rīgas pilī godalgoti ar Valsts prezidenta medaļām. Valsts prezidents Egils Levits svinīgajā pasākumā ...

gallery icon

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!