"Heda Gablere. Atgriešanās" pirmizrāde Latvijas Nacionālajā teātrī

2024. gada 6. martā Latvijas Nacionālajā teātrī notika Henrika Ibsena drāmas "Heda Gablere. Atgriešanās" pirmizrāde.

gallery icon
Slavenības
2024. gada 30. marts, 06:22

Aktrise Madara Saldovere pēc 10 prombūtnes gadiem atgriežas uz skatuves - ar jaunu uzvārdu

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Savulaik augstu vērtētā aktrise Madara Saldovere tagad ir Madara Zviedre, un viņa Latvijas Nacionālajā teātrī spēlē galveno lomu jaunajā izrādē "Heda Gablere. Atgriešanās".

foto: Publicitātes (Kristaps Kalns)
Hedas Gableres lomā.

No darba teātrī Madara aizgāja 2014. gadā, kopš tā laika aktrises dzīvē daudz kas ir mainījies. Jau deviņus gadus viņa ir precējusies ar mākslinieku, gleznotāju Vidvudu Zviedri, kura dēļ pārcēlās uz dzīvošanu Čikāgā, Amerikas Savienotajās Valstīs. Tur Zviedru ģimene sagaidīja pasaulē savu meitu Elzu, kurai nu jau ir pieci gadi, bet pandēmijas laikā ar vienu no pēdējiem pieejamajiem avioreisiem trijotne atlidoja uz palikšanu Latvijā.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Aktrises Madaras Zviedres vīrs ir mākslinieks, gleznotājs Vidvuds Zviedris.

Sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" Madara Zviedre teic, ka patlaban viņas prioritāte dzīvē ir rūpes par meitu. Uz pilnu klapi neatgriežas aktrises profesijā, taču piedāvājumiem gan teātra, gan kino jomā ir atvērta. Vaicāta, kā sadzīvo ar tagadējo uzvārdu, Madara smaidot atzīstas, ka, neraugoties uz deviņiem gadiem, kas jau pavadīti laulībā, pie uzvārda tā arī nav pieradusi. “Ja, piemēram, kino uzņemšanas laukumā kāds skaļi sauktu Zviedri, pieļauju, ka pati uzreiz nesaprastu, ka aicina mani!” viņa iesmejas.