foto: Publicitātes foto
Jaunā izrāde sniedz mums ekskluzīvu piekļuvi Lielbritānijas gaisa spēku ikdienai
TV
2024. gada 22. marts, 12:50

Jaunā izrāde sniedz mums ekskluzīvu piekļuvi Lielbritānijas gaisa spēku ikdienai

Reklāmas projekts

Aizraujošs ceļojums Lusīmoutas RAF aizkulisēs

Martā Viasat Explore pirmizrādi piedzīvos aizraujošs raidījums sešās daļās “Augstākā pilotāža: RAF”, piedāvājot nepastarpinātu ieskatu Lielbritānijas un globālajās operācijās vienā no Karalisko gaisa spēku jeb RAF saspringtākajās bāzēs – Lusīmoutā, Skotijas ziemeļaustrumu Morājā. Raidījuma pirmā sērija kanālā skatāma 28. martā, pulksten 23.

Jāatzīmē, ka “Augstākā pilotāža: RAF” jau saņēmusi slavinošas atsauksmes Lielbritānijā. “The Telegraph” tam piešķīrusi četras zvaigznes, rakstot, ka “šīs aizraujošā piekļuve visās zonās nekad nav bijusi tik aktuāla. Iebrukuma Ukrainā dēļ šī noslogotā RAF bāze Lusīmoutā ir svarīgāka nekā jebkad”. Savukārt “Daily Mail” norāda, ka “raidījums skatītājiem sniedz apbrīnas pilnu ieskatu gaisa spēku darbā”.

RAF Lusīmoutā ir viena no Lielbritānijas divām ātrās reaģēšanas brīdinājuma (Quick Reaction Alert – QRA) bāzēm, no kurām iespējams iznīcinātājus pacelt vien dažu mirkļu laikā, tā reaģējot uz potenciālajiem draudiem Lielbritānijas gaisa telpai. Sekosim bāzes komandas personālam, viņiem izvietojoties Igaunijā uz operāciju “Azotize” un RAF Akrotiri operācijā “Shader”. Raidījums piedāvās ieskatu brīnišķīgos gaisa manevros un jaunākajās tehnoloģijās, iedziļinoties komandas sadarbības spējās starp Karaliskajiem gaisa spēkiem un to sabiedrotajiem un partneriem.

Līdz ar Krievijas iebrukumu Ukrainā 2022. gadā RAF pacēlis savu gatavības pakāpi, bažījoties par kara eskalāciju. Komanda ik nedēļu satiekas un visām vienībām ir skaidra sava atbildības joma. Kara paplašināšanās un Lielbritānijas iesaistes gadījumā visi piloti tam būtu gatavi.

Pasaulei turpinot sekot līdzi notikumiem un pielāgojoties nenoteiktai ģeopolitiskajai ainavai, šis seriāls portretē ikviena Lusīmoutas komandas darbinieka darbu, prasmes un apņēmību, vienlaikus sabiedrībai uzsverot viņu būtisko lomu Apvienotās Karalistes aizsardzībā gaisā, virs jūrām un sauszemes - kā mājās, tā ārzemēs.

“Augstākā pilotāža: RAF” pirmizrāde 28. martā pulksten 23, sniedzot ieskatu ne vien RAF Lusīmoutas bāzes aizkadros, bet arī dodoties debesīs – sešu sēriju garumā, izzinot Karalisko gaisa spēku beznosacījuma apņēmību!