foto: Shutterstock/ Vida Press
Princim Harijam draud izraidīšana! ASV tiesnesis pieprasa publiskot vīzu, vai viņš nav melojis par narkotikām
Princim Harijam draud "lielas ziepes", ko nesusi viņa atzīšanās biogrāfiskajā grāmatā.
Slavenības
2024. gada 9. marts, 17:50

Princim Harijam draud izraidīšana! ASV tiesnesis pieprasa publiskot vīzu, vai viņš nav melojis par narkotikām

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Iespējams, ka ASV tiesa jau tuvākajā laikā liks publiskot prinča Harija ASV vīzai iesniegtos un parakstītos dokumentus. Šajā nelaimē princi ierāvusi paša izdotā grāmata “Liekais” (“Spare”) un vaļsirdīgā atzīšanās par narkotiku lietošanu pagātnē, pēc kā par viņu ieinteresējušās ASV varasiestādes.

ASV federālais tiesnesis ir pieprasījis prinča Harija ASV vīzas pieteikuma dokumentu, lai noskaidrotu, vai to var publiskot, šādi radot jaunas nepatikšanas Montesito iedzīvotājam.

Fonds “The Heritage” ierosinājis lietu pēc tam, kad Saseksas hercogs savā biogrāfiskajā grāmatā “Liekais” (“Spare”) apgalvoja, ka agrāk ir lietojis kokaīnu, zāli un halucinogēnās sēnes.

foto: DPPA/Sipa USA/ Vida Press
Princis Harijs un Megana Mārkla šā gada 16. februārī.

Fonds uzstāj, ka vīzas pieteikuma dokuments jāpublisko, lai cilvēki redzētu, vai princis uz jautājumu par narkotiku lietošanu pagātnē ir atzīmējis “Jā”. Ja tā nav, fonds norāda, ka Harijs būtu pārkāpis federālo likumu un viņam vajadzētu zaudēt imigrācijas statusu ASV.

Savukārt ASV valdības juristi apgalvo, ka princim Harijam joprojām ir tiesības uz privātumu un dokumentu publiskošana varētu apdraudēt viņa drošību.

Princis Harijs un Megana Mārkla vēro hokeja spēli Vankūverā

gallery icon

Taču konservatīvais politiskais fonds “The Heritage” uzstāj, ka princis ir atteicies no tiesībām uz privātumu, kad savos memuāros izklāstīja dziļi personiskās lietas, tādējādi nododot tās publiskai apspriešanai.

Tagad tiesnesis Karls Nikolss ir lūdzis atzīt amatpersonu argumentu par privātās dzīves neaizskaramību par “nepietiekami detalizētu” un pieprasījis tiem nodot viņam dokumentus. Viņš arī pieprasījis amatpersonām izskaidrot “īpašo kaitējumu”, ko dokumenta publiskošana varētu nodarīt princim Harijam.

Ieskats prinča Harija mājas birojā Kalifornijā

gallery icon

ASV eksprezidents un galvenais republikāņu kandidāts 2024. gada prezidenta vēlēšanās Donalds Tramps jau iepriekš paziņojis, ka savas ievēlēšanas gadījumā, ar princi neauklēsies un varētu deportēt no valsts.

“Es viņu neaizstāvētu. Viņš nodeva karalieni. Tas ir nepiedodami. Ja es risinātu jautājumu [par viņa dzīvošanu ASV], viņam nāktos par sevi rūpēties pašam,” Tramps paziņoja laikrakstam “Daily Express”, piedaloties Konservatīvās politiskās darbības konferencē (CPAC) Vašingtonā. Viņaprāt, pašreizējais prezidents Džo Baidens un viņa administrācija pārāk daudz atļauj princim Harijam un piever acis uz viņa iespējamiem likumpārkāpumiem, bet britu karaliskā ģimene ir bijusi pārāk mīkstsirdīga pret princi pēc visa tā, ko viņš izdarījis.

Princis Harijs ar draugiem Džo un Džilu Baideniem

gallery icon

Savas priekšvēlēšanu kampaņas laikā Tramps solījis savas ievēlēšanas gadījumā sarīkot “lielāko nelegālo imigrantu deportāciju ASV vēsturē”.

Princis Harijs un Megana Mārkla par 14.6 miljoniem dolāru nopērk savu pirmo māju ASV

gallery icon

Princis Harijs ar Baraku un Mišelu Obamām

gallery icon