Trakā pasaule
2024. gada 7. marts, 14:12

VIDEO: kādas jaunietes dīvainā uzvedība Rīgas centrā cilvēkos raisa neizpratni

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Sociālajos tīklos pubicēts video, kas filmēts Rīgas parkā pie Bastejkalna. Tajā redzama meitene, kas skraidā pa zāli, izmantojot kājas un rokas – kā dzīvnieks. Komentāros cilvēki ir neizpratnē par to, kas izraisīja šādu uzvedību.

Jāsaka, ka lielākajai daļai komentētāju par dīvaino rīdzinieci nebija tas glaimojošākais viedoklis. Sākumā persona, kas ievietoja videoklipu, nez kāpēc komentēja to ar vārdiem "Latvijas nākotne".

Arī komentētāji neskopojās ar negatīviem izteikumiem.

foto: Ekrānuzņēmums
Jaunietes izdarības Rīgas centrā pārsteidza daudzus.

"Ja pareizi saprotu, tas ir dzīvnieks bez pieskatīšanas pilsētas centrā? Lūdzu, rīkosimies adekvāti - ja tas identificē sevi kā savvaļas dzīvnieku, jāvēršas vides dienestā, jānoķer un jānogādā mežā."

"Tas arī parāda, cik grūti Latvijā (un citur) ir saņemt psiholoģisko palīdzību. Nav nekāda atbalsta sistēmas cilvēkiem, kuriem nav piederības sajūtas vai vietas sabiedrībā, tāpēc atliek pašam meklēt metodes, kā negribēt nomirt. Kādam tas ir alkoholisms, kādam lēkāt pa parku."

"Nav labi smieties par garīgi slimiem cilvēkiem."

Tikai viens no komentētājiem minēja, ka, iespējams, runa ir par to, ka meitene ir "Furry" (pūkaiņi) jauniešu subkultūras piekritēja. Šī ir cilvēku kopiena, kas interesējas par mākslu un kultūru, kas saistīta ar antropomorfiem dzīvniekiem - būtnēm ar cilvēkiem līdzīgām īpašībām. "Furry" veido kostīmus, dizainus un citus pašizpausmes veidus, izmantojot iedvesmu no dabas un identificējoties ar varoņiem.

Citu līdzīgu subkultūru, kurā cilvēki cenšas uzvesties kā dzīvnieki, sauc par teriantropiem.

Tēmas