Igaunijas premjerministre parāda, ko ēd brokastīs. Uz kādu smieklīgu apsūdzību viņa tā reaģēja?
Kajas Kallasas brokastis (ekrānuzņēmums no "X")
Trakā pasaule
2024. gada 6. marts, 10:26

Igaunijas premjerministre parāda, ko ēd brokastīs. Uz kādu smieklīgu apsūdzību viņa tā reaģēja?

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Ar pieticīgas maltītes fotogrāfiju sociālajā vietnē “X” Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa atbildēja uz kādu smieklīgu apgalvojumu izdevumā “Politico” saistībā ar Eiropas Savienības ārpolitiskā resora vadītāja amata kandidatūru.

“Manas brokastis, dārgie “Politico” lasītāji,” ar šādu parakstu Kallasa publicēja fotogrāfiju, kurā redzama bļodiņa ar mellenēm, jogurtu un auzu pārslām, bet blakus sulas krūze. 

Kas gan izraisīja šādu reakciju? Izrādās, laikraksta “Politico” 4. marta publikācijā tika norādīts, ka jau vairākus mēnešus Eiropas Savienības vadībā apspriež ES Augstā pārstāvja ārpolitikas un drošības politikas jomā Žuzepa Borela pēcteča kandidatūras, kuru skaitā minēta arī Kallasa. Klīst pat runas, ka viņas kandidatūru varētu atbalstīt Francijas prezidents Emanuels Makrons. Tomēr kāda Eiropas Savienības amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma, izteicās “Politico”, ka vairākām dalībvalstīm Igaunijas premjeres iecelšanas ideja “paliek sensitīva” sakarā ar viņas negatīvo attieksmi pret Krieviju. 

“Es nedomāju, ka Francija un Vācija piekritīs tam, tieši tā paša iemesla dēļ, kādēļ viņa nebija piemērota darbam NATO. Vai tiešām mēs ieliksim šajā amatā tādu, kuram patīk brokastīs ēst krievus?” šausminājusies šī amatpersona.

Tiesa, Kallasas tvīta komentētāju vidū atradās tāds, kurš ļoti trāpīgi paironizēja par ES amatpersonas bažām, par savu viedokli saņemot vislielāko “patīk” skaitu. “Cilvēki, kas brokastīs ēd krievus, ir tieši tas, kas vajadzīgs, to cilvēku vietā, kuri ēd brokastis ar krieviem, — tieši viņi mūs noveda šajā situācijā,” norādīja kāds komentētājs.