foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Markus Riva nemaz nebēdā, ka atkal netiks uz Eirovīziju
Markus Riva.
Slavenības
2024. gada 18. janvāris, 06:13

Markus Riva nemaz nebēdā, ka atkal netiks uz Eirovīziju

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Kad aizvadītajā nedēļā tika izziņoti konkursa "Supernova" pusfinālisti, kas turpinās cīņu par iespēju pārstāvēt Latviju šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā Zviedrijā, starp mūziķu vārdiem nebija dziedātāja Markus Rivas. Daudziem dziedātāja faniem šis fakts radīja vilšanos.

Dziedātāja Markus Rivas talanta cienītāji ir pārliecināti, ka mūziķis ir gana spilgts, harismātisks, uz skatuves atraktīvs, seko līdzi jaunākajiem pasaules trendiem, kā arī labi runā angļu valodā, līdz ar to viņam piemīt viss nepieciešamais, lai teicami nostartētu uz Eirovīzijas skatuves.

Sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" Markus Riva pastāsta, ka šā gada konkursa "Supernova" dziesmu atlasei bija iesniedzis savu skaņdarbu "Lose Control". Tā kā dziesma nav iekļuvusi "Supernovas" pusfinālā, Markus Riva gan dziesmu, gan tās videoklipu nodevis skatītāju vērtēšanai, un to var noklausīties un noskatīties "YouTube" platformā.

Jāteic, ka videoklips ir mūsdienīgs un arī ir, kur acis papriecēt, jo Markus parāda savu atlētisko augumu, skatuves harismu un lokanību, izdejojot sarežģītus deju elementus.

Markus Riva jau iepriekš vairākus gadus centies nokļūt uz lielās Eirovīzijas skatuves, tomēr nekad nav uzvarējis Latvijas nacionālajā atlasē. Arī šajā reizē viņa dziesma nav iekļuvusi "Supernovas" pusfinālā, ko Markus komentē šādi: “Es pārāk nebēdāju, jo "Supernova" ir tikai viens ceļš, kā popularizēt savu mūziku ārzemju tirgum. Es turpinu nest Latvijas vārdu ārvalstīs, kā to esmu darījis iepriekš, rakstot dziesmas angliski, ukrainiski un arī savā dzimtajā valodā. Diemžēl šoreiz no manis neatkarīgu apstākļu dēļ dalība "Supernovā" izpaliek.”

Vaicāts, kādi tad nu ir mūziķa radošie nākotnes plāni, viņš uzskaita: “Tuvākie plāni – albumi un dziesmas angliski, ukrainiski un latviski. Un kino projekti.”

Šovā "Lauku sēta" viesojas Markus Riva

Ieskats TV šova "Lauku sēta" 2021. gada 22. oktobra raidījumā.

gallery icon

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!