Trakā pasaule
2023. gada 28. decembris, 15:58

Sakritība? Monreālas slimnīcas dzemdību nodaļā medmāsas masveidā kļūst par māmiņām

Jauns.lv

Ar negaidītu darbinieču trūkumu draud saskarties Kanādas pilsētas Monreālas slimnīcas dzemdību nodaļa. Iemesls ir pārsteidzošs — 14 darbinieces pašas gaida bērniņu vai tikko kļuvušas par māmiņām, vēsta “CBS News”.

Visas topošās māmiņas strādā Monreālas “LaSalle” slimnīcas dzemdību nodaļā, kur pastāvīgās darbinieku grūtniecības nav nekāds retums, taču tik daudz vienlaikus vēl nav bijis. “Tā ir tendence. Kad tikko sāku šeit strādāt, dažas medmāsas jau bija stāvoklī, tādēļ domāju, ka kāds kaut ko pievienoja ūdenim un mēs visas aplipām,” pajokoja kāda medmāsa, kurai jau ir 11 mēnešu vecs puika.

Lai slimnīcai netrūktu palīdzīgu roku, daudzas grūtnieces grasās strādāt līdz pēdējam pieļaujamam brīdim. Tomēr slimnīca aktīvi meklē jaunas darbinieces, tiesa, dzemdību nodaļas vadītāja jau puspajokam piekodinājusi savu personālu apdomāties un nekļūt grūtām tik bieži.

Lai cik tas jocīgi nešķistu, šādi amizanti gadījumi nav retums. Piemēram, šovasar tika ziņots, ka ASV Virdžīnijas štata Riversaidas reģionālajā medicīnas centrā vienlaikus mazuļus gaida 12 darbinieces, kuras visas strādā vienā un tajā pašā jaundzimušo intensīvās terapijas un aprūpes nodaļā.