foto: CAMERA PRESS/ED/JL/MoD / Vida Press
Andželina Džolija kritizē Izraēlu par Gazas bombardēšanu
Andželina Džolija.
Slavenības
2023. gada 1. novembris, 06:40

Andželina Džolija kritizē Izraēlu par Gazas bombardēšanu

Jauns.lv

48 gadus vecā Holivudas zvaigzne un miera uzturētāja Andželina Džolija izteikusies par Izraēlas un Gazas sektora konfliktu. Aktrise vērsusi uzmanību uz to, ka šī situācija jau novedusi pie tūkstošiem mierīgu cilvēku bojāejas – un uguns ir nekavējoties jāpārtrauc.

Andželina Džolija nākusi klajā ar paziņojumu saistībā ar notiekošo karu starp Izraēlu un “Hamas”. Aktrise nosodījusi Gazas joslas “neizvēlīgo bombardēšanu” un paudusi pārliecību, ka kaujinieku uzbrukums to neattaisno.

“Līdzīgi kā miljoniem cilvēku visā pasaulē, arī es pēdējās nedēļas esmu pavadījusi, izjūtot sāpes un dusmas par teroristu uzbrukumu Izraēlā, tik daudzu nevainīgu civiliedzīvotāju bojāeju, un domājot, kā vislabāk palīdzēt. Arī es lūdzos par katra ķīlnieka tūlītēju, drošu atgriešanos un par ģimenēm, kuras izjūt neiedomājamas sāpes par tuvinieka nogalināšanu. Pirmkārt par nogalinātajiem bērniem un daudzajiem bērniem, kuri kļuvuši par bāreņiem. Tas, kas notika Izraēlā, ir terora akts. Taču tas nevar attaisnot nevainīgu cilvēku bojāeju, Gazā bombardējot civiliedzīvotājus, kuriem nav kur iet, nav piekļuves pārtikai vai ūdenim, nav iespējas evakuēties un pat nav cilvēktiesību šķērsot robežu patvēruma meklējumos,” teikts Andželinas Džolijas paziņojumā.

Labas gribas sūtne Andželina Džolija un viņas misijas

gallery icon

Aktrise atgādināja, ka ar bēgļiem strādā jau 20 gadus. Viņa vienmēr iestājas par cilvēkiem, kuri jebkāda veida vardarbības dēļ ir spiesti pamest savas mājas. Džolija norādīja, ka Gazā dzīvo vairāk nekā divi miljoni cilvēku, kuri visi ir cietuši pēdējo divu desmitgažu laikā. Breda Pita bijusī sieva aicinājusi izbeigt civiliedzīvotāju apšaudes.

Andželina Džolija kā labas gribas sūtne piekto reizi viesojas Irākā

gallery icon

Andželina Džolija un viņas meitas tiekas ar Sīrijas bēgļiem

Aktrise Andželina Džolija apmeklējusi sīriešu bēgļu nometni Jordānā, un šajā ceļojumā līdzi ņēmusi vecākās meitas Šilo (11) un Zaharu (13). ...

gallery icon

Andželina Džolija Sīrijas bēgļu nometnē Grieķijā

gallery icon

Džolijas meitas pērk pārtiku un drēbes trūcīgajiem

Kad aktrises Andželinas Džolijas meitas Šilo un Zahara viesojās pie mammas Kambodžā, kur viņa strādāja pie filmas, meitenes redzēja, kā ...

gallery icon