Mūžībā devies slavenās britu grupas "Massive Attack" ģitārists
Andželo Bruskini (ekrānuzņēmums no "X")
Slavenības
2023. gada 25. oktobris, 13:54

Mūžībā devies slavenās britu grupas "Massive Attack" ģitārists

Jauns.lv

Slavenās triphopa grupas "Massive Attack" ģitārists Andželo Bruskini 23. oktobrī aizgājis mūžībā 62 gadu vecumā pēc cīņas ar retu un agresīvu plaušu vēža paveidu.

Šovasar Bruskini savā "Facebook" kontā rakstīja par ārstu izteikto diagnozi. "Jau divreiz par plaušu vēzi man speciālists slimnīcā teica "Lai veicas", man šķiet, ka esmu *****! Man bija forša dzīve, daudzas jo daudzas reizes apskatīju pasauli, satiku daudz brīnišķīgu cilvēku, taču durvis aizveras, domāju sarakstīt grāmatu."

Bristolē uzaugušais Bruskini astoņdesmitajos gados sāka spēlē roka un "jaunā viļņa" grupā "Blue Aeroplanes", bet deviņdesmitajos viņu uzaicināja uz "Massive Attack" ierakstu sesiju, bet drīzumā aicināja arī koncertturnejās. Viņš piedalījās vairāku albumu, tostarp 1998. gada albuma "Mezzanine" ierakstē, kuras slavenā dziesma "Teardrop" vēlāk kļuva par amerikāņu kulta seriāla "Doktors Hauss" (House) tituldziesmu.

"Massive Attack" dibināta 1988. gadā Lielbritānijas pilsētā Bristolē. Ar 1991. gada debijas albuma "Blue Lines" izdošanu Massive Attack tika slavēta kritiķu aprindās par džeza, hiphopa, roka un soulmūzikas sapludināšanu pavisam jaunā mūzikas žanrā triphopā. Ar albumu "Protection" un "Mezzanine" izdošanu, grupa savā mūzikā integrēja elektronisko mūziku.