foto: AFP/Scanpix
Gadu pēc sadarbības pārtraukšanas ar Ye, "Adidas" vadītājs norāda, ka "viņš nav slikts cilvēks"
Reperis Kanje Vests.
Slavenības
2023. gada 21. septembris, 12:23

Gadu pēc sadarbības pārtraukšanas ar Ye, "Adidas" vadītājs norāda, ka "viņš nav slikts cilvēks"

Jauns.lv

"Es nedomāju, ka viņš domāja to, ko teica, un nedomāju, ka viņš ir slikts cilvēks. Tas vienkārši tā izklausījās." "Adidas" izpilddirektors Bjorns Guldens sacīja, ka šaubās, vai mākslinieks Ye, kurš agrāk bija pazīstams kā Kanje Vests, "domāja to, ko teica", kad pagājušajā gadā izteica virkni antisemītisku un citu aizskarošu piezīmju.

Gandrīz pirms gada "Adidas" pārtrauca nozīmīgu sadarbību ar Ye viņa izteikumu dēļ, pārtrauca Ye Yeezy apavu līnijas ražošanu un paātrināja plānotās izpilddirektora aiziešanas laiku. Toreiz uzņēmums savā paziņojumā norādīja, ka "nepieļauj antisemītismu un jebkāda cita veida naida runas". Tajā tika piebilsts: "Ye nesenie komentāri un darbības ir nepieņemami, naidīgi un bīstami, un tie pārkāpj uzņēmuma vērtības, kas ir daudzveidība un iekļaušana, savstarpēja cieņa un godīgums."

Guldens investīciju podkastā "In Good Company" (Labā kompānijā) uzstājās ar atšķirīgu toni.

"Es domāju, ka Kanje Vests ir viens no radošākajiem cilvēkiem pasaulē," 12. septembrī publicētajā epizodē sacīja Guldens. "Ļoti žēl, jo es nedomāju, ka viņš domāja to, ko teica, un nedomāju, ka viņš ir slikts cilvēks. Tas vienkārši tā izklausījās."

Kanjes Vesta dzīvesbiedre Bjanka Censori

Kanjes Vesta dzīvesbiedre Bjanka Censori.

gallery icon

Guldens intervijā sīkākus paskaidrojumus nesniedza. Viņš ģenerāldirektora amatā stājās pagājušā gada janvārī.

"Adidas" pārstāvis sacīja, ka uzņēmuma nostāja nav mainījusies un ka sadarbības pārtraukšana ar Ye ir piemērots pasākums.