foto: Izdevniecība Rīgas viļņi
Iznācis Dziesmu un deju svētkiem veltīts speciālizlaidums “Mirkļi kopā, ko neaizmirsīsim”
Mūzika
2023. gada 25. augusts, 14:02

Iznācis Dziesmu un deju svētkiem veltīts speciālizlaidums “Mirkļi kopā, ko neaizmirsīsim”

Izdevniecība "Rīgas Viļņi"

Izdevniecība “Rīgas Viļņi” laidusi klajā emocijām bagātu speciālizlaidumu “Mirkļi kopā, ko neaizmirsīsim” mūsdienīgā bukazīna formātā.

Speciālizlaidums veltīts aizvadītajiem grandiozajiem XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem. Iemūžināts vairāk nekā 1000 neaizmirstamu, emocionāli piesātinātu svētku mirkļu, kas papildināti ar saistošiem faktiem un dalībnieku atmiņām. Šis ir nozīmīgs izdevums, kuram ir vieta katrā Latvijas vai pasaules latvieša ģimenē!

Šovasar dziesmai bija liela diena... Par to vēstīja fanfaras, plīvoja 1873. gada un 2023. gada Svētku karogi. Tos šķir un vieno 150 gadi. Bet izjūtas ir nemainīgas – lepnums par savu tautu, zemi, tradīcijām. Prieks par to, ka sarežģītajos vēstures līkločos dziesma, deja un mūzika ir bijušas tās, kas tautu vienojušas un saliedējušas. Dziesmu un deju svētki – neaizmirstams amatiermākslas fenomens ar pusotru gadsimtu ilgajām tradīcijām.

XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku nedēļā Rīgā ieradās ap 40 000 dalībnieku no 43 Latvijas pašvaldībām, kā arī citām pasaules valstīm, kur latvieši uztur un attīsta šo svētku tradīciju.

Desmit dienās viņi piedalījās vairāk nekā 60 pasākumos – koru, deju, pūtēju orķestru, kokļu, tautas mūzikas, vokālo ansambļu, folkloras kopu un citās koncertprogrammās, latviešu tautas tērpu skatē, tautas lietišķās mākslas izstādē un amatierteātru izrādēs. Spilgtākos, siltākos un sirsnīgākos mirkļus no latviešu tautas grandiozajiem kopā sanākšanas svētkiem lūkojiet speciālizlaidumā “Mirkļi kopā, ko neaizmirsīsim”.

Speciālizlaidumu meklē  preses tirdzniecības vietās visā Latvijā. 

Dziesmu un deju svētku diriģenti pieņemšanā. 11.07.2023

Dziesmu un deju svētku diriģenti pēc svētku noslēguma pulcējās pieņemšanā, kur vadītāji tika sumināti un pārspriesta svētku gaita.

gallery icon

Dziesmu svētku Sadziedāšanās nakts; 2023. gada 10. jūlijs

Dziesmu svētku Sadziedāšanās nakts; 2023. gada 10. jūlijs

gallery icon

Rīgas Dzemdību namā pasaulē nācis Dziesmu svētku bērniņš

Pasaulē nācis Dziesmusvētku bērniņš – meitenīte, kuras mamma Helēna Zvaigznīte ir Vidzemes augstskolas un Valmieras kultūras centra jauniešu kora “Skan” ...

gallery icon

XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku noslēguma koncerts; 09.07.2023.

XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku noslēguma koncerts; 09.07.2023.

gallery icon

XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku noslēguma koncerts

XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku noslēguma koncerts; 2023. gada 9. jūlijs

gallery icon

Dalībnieki gatavojas Dziesmu svētku noslēguma koncertam Mežaparkā

Svētdien, 9. jūlijā, pulksten 19.30 Mežaparkā Lielajā estrādē notiks vērienīgais Dziesmu un deju svētku notikums - noslēguma koncerts "Kopā augšup" ...

gallery icon

Dziesmu svētku dalībnieku sadzīve skolā. 07.07.2023.

Rīgas valsts 3. ģimnāzijas telpās Dziesmu un deju svētku laikā dzīvo dziedātāji un dejotāji no Madonas novada. Fotogrāfam bija iespēja ...

gallery icon

Atklāšanas koncerts Dziesmu un deju svētku dalībniekiem. 02.07.2023

Svētdien pie "Arēnas Rīga" notikušo Dziesmu un deju svētku atklāšanas koncertu apmeklējuši 22 284 svētku dalībnieku. Dziesmusvētku atklāšanas koncertā uzstājās ...

gallery icon