Trakā pasaule
2023. gada 30. maijs, 18:14

VIDEO: vecumveca kaķene pīkst no laimes — atradusies pēc diviem gadiem uz ielas

Jauns.lv

Lielbritānijā saimniekiem pēc diviem gadiem ir izdevies atrast savu pazudušo kaķeni. Tas nebūtu nekas īpašs, ja vien Kizijai nebūtu 25 gadi, kas atbilst apmēram 116 gadiem cilvēka mūžā. Kā tik vecai kaķenei izdevās izdzīvot uz ielas, ir brīnums, vēsta “Metro”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kizija pazuda no Elisones un Dīna Lingu mājas Četemā Kentas grāfistē. Kā noskaidrojās, viņa visu šo laiku pavadījusi uz ielas, pārtiekot no ēdienu atliekām.

2023. gada maijā viņu, nespēkā ceļmalas grāvī guļošu, atrada kāds garāmgājējs, un seniore tika nogādāta dzīvnieku glābšanas centrā “Animals Lost and Found”. Izmocītā kaķene svēra tikai 2,5 kilogramus, bija tārpu un blusu apsēsta, turklāt nevarēja normāli staigāt sen neapgriezto nagu dēļ.

Veterinārārsti apārstēja kaķeni un sāka meklēt viņas saimniekus. Tā kā kaķenei nebija čipa, centra personāls ievietoja sludinājumu internetā.

Elisone ieraudzīja sludinājumu un uzreiz atpazina savas ģimenes mīluli. Kad Dīns paņēma Kiziju rokās, viņa kaķene gluži vai apraudājās. “Tas ir apbrīnojami. Vairums kaķu nenodzīvo līdz tādam vecumam mājas apstākļos, nemaz nerunājot uz ielas,” apbrīnu pauda centra dibinātāja Nataša Makfī.