foto: Ben Birchall-PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com/ Vida Press
FOTO: mazulis Velsā paņem princeses Ketrīnas 675 sterliņu mārciņas vērto somiņu
Gadu vecajam Danielam iepatikusies princeses Ketrīnas rokassomiņa.
Slavenības
2023. gada 3. maijs, 06:48

FOTO: mazulis Velsā paņem princeses Ketrīnas 675 sterliņu mārciņas vērto somiņu

Jauns.lv

Princese Ketrīna nespēja slēpt smieklus, kad tikšanās laikā ar tautu Velsā kāds gadu vecs mazulis satvēra viņas 675 sterliņu mārciņas (765 eiro) vērto somiņu un nolēma to (uz brīdi) paturēt sev. Šo sirsnīgo un amizanto mirkli iemūžinājuši arī pasaules preses fotogrāfi.

Velsas princis Viljams un princese Ketrīna viesojās Velsā un apmeklēja Aberfanas ciematu, kur tikās ar tautu, kas bija pulcējusies, lai dzīvē satiktu karalisko pāri.

Princeses Ketrīnas somiņa piesaista gadu veca velsiešu zēna uzmanību

gallery icon
28

Kad Ketrīna apstājās pie divu bērnu māmiņas Lūsijas Viljamsas aprunāties, viņas klēpī turētais gadu vecais dēliņš Daniels satvēra princeses dārgo zīmola “Mulberry” somiņu.

Trīs bērnu mamma Ketrīna sirsnīgi smējās par mazo misēkli un ļāva mazulim vairākas minūtes paspēlēties ar viņas 675 sterliņu mārciņas vērto aksesuāru, kamēr pati aprunājās ar citiem apmeklētājiem, un tad atgriezās pie mazā Daniela pēc savas somiņas.

Šis mīlīgais notikums norisinājās Aberfanas Memoriālajā dārzā, kas ierīkots par godu 144 nogruvuma laikā bojā gājušiem cilvēkiem, kuru vidū bija 116 skolēni. Traģēdija notika 1966. gadā. Notikumiem šajā liktenīgajā dienā veltīta arī viena no sērijām šobrīd populārajā “Netflix” seriālā “The Crown”.

Princi Viljamu un Ketrīnu sagaidīja gavilējošs pūlis un vairāki desmiti bērnu, kas vicināja Velsas karogus. Pa ciematu līdz vietai, kur atradās skola, kuru apraka ogļraktuves izdedžu nogruvums, viņus aizveda traģēdijā izdzīvojušais Deivids Deiviss.

foto: Ben Birchall/WPA Pool/Shutterstock/ Vida Press
1966. gada traģēdijā izdzīvojušais Deivids Deiviss ved princi un princesi uz vietu, kur nogruvums apraka skolu.

Pēc Velsas prinča un princeses vizītes 30 gadus vecā Lūsija Viljamsa, kuras dēliņš piesaistīja nedalītu uzmanību, sniedza komentārus britu mediju pārstāvjiem. “Viņš nočiepa viņas rokassomiņu. Tā piesaistīja viņa uzmanību, un viņa atļāva ar to paspēlēties,” par notikušo atmiņās dalījusies puisēna mamma.

Lūsijas vīramāte Kerola Viljamsa, kura izdzīvoja Aberfanas nogruvumā, šo mazo starpgadījumu novērtējusi kā “neaizmirstamu brīdi, ko mūžam atcerēties”.

Šī bija pirmā reize, kad Viljams un Ketrīna viesojās Aberfanas ciematā Velsas dienvidos.

Karaliene Elizabete II šo vietu apmeklēja astoņas dienas pēc traģēdijas 1966. gadā un īsi pēc tam, kad bija notikušas masu bēres.

Runā, ka savu lēmumu neapmeklēt traģēdijas skarto vietu ātrāk, viņa pēc tam savas valdīšanas laikā visvairāk nožēlojusi.

1974. gadā Elizabete II šeit atgriezās, lai atklātu jaunizveidoto piemiņas vietu traģēdijā bojā gājušajiem. Pēc tam viņa Aberfanā atgriezās vēl 1997. gadā un pēdējo reizi viesojās 2012. gadā, kad piedalījās jaunas skolas atklāšanā.