foto: REUTERS/SCANPIX
Zināms, kāpēc Šoigu šogad atcēlis tanku "biatlonu"
Tanku biatlons Krievijā bija populārs.
Slavenības
2023. gada 28. aprīlis, 10:37

Zināms, kāpēc Šoigu šogad atcēlis tanku "biatlonu"

Jauns.lv

Krievijas Aizsardzības ministrija šogad atcēlusi Krievijā līdz šim populāro tanku “biatlonu " sakarā ar zaudējumiem frontē un lai neradītu vispārēju neapmierinātību ar pasākumu, kas kara laikā izskatītos nevietā, norādīts britu izlūkdienesta ziņojumā.

Briti atzīmē, ka "militārās olimpiskās spēles" jeb "tanku biatlons" savulaik tika iecerētas kā līdzeklis armijas popularizēšanai Krievijas sabiedrībā. Tomēr pagājušajā gadā "tanku biatlona" rīkošana izraisīja kritiku, jo tas notika uz Krievijas armijas neveiksmju fona Ukrainā.

“Pastāv arī liela iespējamība, ka lielo zaudējumu dēļ Ukrainā Krievijas Aizsardzības ministrija vienkārši ir nobažījusies par tanku un kvalificētu tanku apkalpju, kā arī citu speciālistu trūkumu, kā dēļ Krievija var zaudēt medaļu, kas savukārt radītu neapmierinātību politiskajā vadībā,” paziņoja britu izlūkdienesti.

Jāpiebilst, ka "tanku biatlons" ir starptautiskas sacensības, kurās bez pašas Krievijas pārstāvjiem vienmēr piedalījušies militārpersonas no Kremlim draudzīgām valstīm.

Pēc Ukrainas ģenerālštāba datiem, šobrīd Krievijas kopējie tanku zaudējumi jau sasniedz ap 3700 vienības, turklāt iebrucēji zaudēja milzīgu daudzumu citu bruņumašīnu, daudz artilērijas un citu ieroču.

Turklāt Ukrainas ģenerālštāba amatpersonas norādījušas, ka liela daļa Krievijas militārpersonu gājušas bojā analfabētiskās medicīniskās palīdzības dēļ.