Lieldienas Londonas zooloģiskajā dārzā

Londonas zooloģiskā dārza darbinieki pārsteiguši Sumatras tīģerus, surikātu ģimeni un vāverpērtiķus sagādājot tiem rotaļlietas Lieldienu olu izskatā. Dzīvnieki ar sajūsmu ...

gallery icon
Trakā pasaule
2023. gada 7. aprīlis, 02:19

FOTO: tīģeri, surikati un vāverpērtiķi priecājas par Lieldienu olām

Jauns.lv

Londonas zooloģiskā dārza darbinieki pārsteiguši Sumatras tīģerus, surikātu ģimeni un vāverpērtiķus sagādājot tiem rotaļlietas Lieldienu olu izskatā. Dzīvnieki ar sajūsmu uzņēma Lieldienu dāvanas un kā bērni metās rotaļās ar jaunajām rotaļlietām.

Sumatras tīģeru brāļi Krispins un Zaks sākotnēji ļoti piesardzīgi un ar aizdomām izturējās pret zooloģiskā dārza darbinieku atstājām Lieldienu olām. No sākuma olas tika pamatīgi izpētītas – apostītas, pabakstītas, un tad, kad tika atzītas par nekaitīgām, tīģeri tās plosīja ar saviem asajiem nagiem no sirds, tā imitējot medības.

foto: ZUMAPRESS.com
Tīģeris un Lieldienu ola.

Savukārt surikatu bariņš olas iztvēra kā zīmi, ka meklējama pārtika. Un patiesi – zooloģiskā dārza darbinieki olās bija paslēpuši sūnas un dažādus insektus, kas ļāva surikatiem baudīt brangu maltīti.

foto: ZSL London Zoo/Cover Images/INST/ Vida Press
Surikati un Lieldienu ola.

Vāverpērtiķi  rotaļās ar Lieldienu olām demonstrēja savu veiklību, un, protams, arī atrada tajās kādu gardumiņu.

foto: CHINE NOUVELLE/SIPA
Vāverpērtiķis un Lieldienu ola.

Londonas zooloģiskā dārza vadītājs Dens Simmonds, komentējot rotaļu pasniegšanu dzīvniekiem, norādīja: “Mēs vienmēr izdomājam radošus veidus, kā dzīvnieki var praktizēt savu dabisko barības meklējumus un attīstīt medību paradumus. Lieldienas ir lieliska iespēja piedāvāt dažas bagātinošas, ar olām balstītas aktivitātes dzīvniekiem — tas ir arī lielisks veids, kā mūsu apmeklētāji var uzzināt par dažādiem dzīvniekiem un viņu spējām.”