Žoržs Siksna ar ģimeni basketbola spēlē 2023. gada pavasarī

Smaidīgs, cirtains puika, rokās spēļu auto – tāds ir estrādes zvaigznes Žorža Siksnas četrgadīgais dēliņš Jēkabs. 2023. gada februāra beigās ...

gallery icon
Slavenības
2023. gada 9. marts, 12:22

FOTO: Žoržs Siksna iziet sabiedrībā ar mazo dēliņu

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Smaidīgs, cirtains puika, rokās spēļu auto – tāds ir estrādes zvaigznes Žorža Siksnas četrgadīgais dēliņš Jēkabs. Aizvadītajā nedēļā dziedātājs, kurš pats ir liels sporta fans, savu atvasi bija paņēmis līdzi uz Latvijas basketbola izlases spēli "Arēnā Rīga".

Latvijas-Grieķijas basketbola spēle, kuru vērot bija ieradušās vietējās prominences

Latvijas vīriešu basketbola izlase, kas jau bija nodrošinājusi ceļazīmi uz 2023.gada Pasaules kausa (PK) finālturnīru, pirmdien kvalifikācijas cikla pēdējā spēlē ...

gallery icon

Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", šī bija tā retā reize, kad dziedātājs ar savu puiku kaut kur parādījies publiski.

Jēkabam aprīlī apritēs četri gadi, viņš pasaulē nāca pāris mēnešu pirms Žorža Siksnas 62. dzimšanas dienas. Par dēla vārda izvēli dziedātājs pērn žurnālam "Kas Jauns" teica: “Mans tēvs bija Žoržs. Sieva gribēja arī dēlam dot Žoržu vārdā, bet pietiek ar diviem. Man patīk Jēkabs – mans vecvectēvs, labs amatnieks, bija Jēkabs. Gribu, lai arī mans dēls izaug par lietpratēju savā jomā, lai kaut ko māk pa īstam.” Bet uz jautājumu, kādas ir ikdienas padarīšanas kopā ar Jēkabu, Siksna atbildēja: “Pieskatīt, kamēr mamma gatavo viņam ēdienu. Kādreiz pats biju sev saimnieks, tagad Jēkabs lemj manu dienas plānu. Grib sēdēt blakus, kad man ir attālinātās nodarbības. Viņu interesē,” un piebilda: “Jēkabs arī tiek lutināts no mātes puses. Tāpat kā mani, vienīgo bērnu, mamma lutināja. Un es redzu tās mazā ego īpašības – visa uzmanība uz sevi –, kādas arī man bija raksturīgas.”

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Laimīgā ģimene – Žoržs Siksna, viņa sieva Anna un abu dēls Jēkabs. Viņi kopā vēroja Latvijas basketbola izlases pēdējo spēli 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā.

Ar Jēkaba mammu Annu Zaicevu dziedātājs apprecējās 2019. gada 16. jūlijā Anglikāņu baznīcā, pāris mēnešu pēc abu dēla nākšanas pasaulē. Ar Annu, kas par Siksnu ir 22 gadus jaunāka, estrādes zvaigzne tad kopā bija jau sešus gadus. Taču pazīstami abi bija daudz, daudz senāk – skolas gados Anna piedalījās dziedāšanas konkursā, kurā Siksna bija žūrijā, bet pēc desmit gadiem Žoržs kļuva par Annas vokālo pedagogu. Ar laiku jaunā dziedātāja ne tikai kļuva par Siksnas bekvokālisti, bet arī par viņa asistenti un privāto autovadītāju. “Tā nu mēs sadziedājāmies,” Siksna reiz atzina kanāla "360TV" raidījumā "Pasaki to skaļi", sakot – to, ka Anna viņam ir īstā, sapratis jau pēc piecām dienām, kad bija kļuvuši par pāri.

Tā savus 60. nosvinēja estrādes leģenda Žoržs Siksna

Dziedātājs Žoržs Siksna savu 60. jubileju atzīmēja ar koncertu un ballīti 2017. gada 13. jūnijā kinoteātrī „Splendid Palace”.

gallery icon

Jēkabs, kuru Žoržs Siksna uztver kā Dieva dāvanu, nav dziedātāja vienīgais bērns. Pirms vairāk nekā desmit gadiem mūziķis pirmo reizi satikās ar savu meitu Vladu. Kā pats reiz kādā intervijā neslēpa, jaunības gados esot sagrēkojis. Meitas audzināšanā Žoržs nekad nav piedalījies, viņa jau daudzus gadus dzīvo Nīderlandē, un viņai ir pieaudzis dēls. Siksna vairākas reizes ir saticies ar meitu un mazdēlu, taču atšķirīgo politisko uzskatu dēļ kontakts ar mazdēlu paputējis. “Tas ir skumji. Bija atbraucis vienu vasaru pie manis uz Ķengaragu un dikti jūsmoja par puķinu. Saku – bet tu krievu valodā nezini nevienu vārdu (viņš runā angliski, sarunājos ar viņa sievas palīdzību, kas tulkoja), tava babuška tikai zina. Redz, kā ir, – krievu vecāmāte iemāca to naidu pret visiem pārējiem, lai arī dzīvo Eiropā,” pirms gada intervijā žurnālam "Kas Jauns" atzina Žoržs Siksna.

Žoržs Siksna zirga mugurā

2022. gada vasarā estrādes zvaigzne Žoržs Siksna pēc kādas uzstāšanās leģendārajā Pulkas pārceltuvē Gaujas krastā izmantoja iespēju sēsties zirga mugurā. ...

gallery icon

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!