foto: LETA
FOTO: "airBaltic" pasažieri kļuvuši par lieciniekiem neticamam skatam
"airBaltic" lidmašīna lidostā "Rīga"/Ilustratīvs attēls.
Trakā pasaule
2023. gada 28. februāris, 09:34

FOTO: "airBaltic" pasažieri kļuvuši par lieciniekiem neticamam skatam

Jauns.lv

Aviokompānijas "airBaltic" pasažieri, kas ar reisu no Berlīnes devās uz Rīgu, lidmašīnas iluminatorā varēja vērot skatu, kas mūsu platuma grādos ir reti sastopams.

Naktī uz 27. februāri vairāku Vācijas reģionu iedzīvotāji, ja negulēja, varēja apbrīnot ziemeļblāzmu. Tāpat paveicies arī lidmašīnas pasažieriem, kas šajā laikā bija ceļā no Berlīnes uz Rīgu. Tā paziņojusi kompānija "airBaltic", kas savā "Twitter" kontā izlikusi bildi par brīnumainu dabas parādību.

"Kāds skats! Pagājušajā naktī BT214 reisā no Berlīnes uz Rīgu mūsu ekipāža iemūžināja elpu aizraujošu ziemeļblāzmu virs Baltijas jūras."

Latvijai ziemeļblāzma ir pietiekami reta parādība, īpaši tik spilgta un intensīva kā šajā fotogrāfijā. To ieraudzīt ir liela veiksme.

Tomēr pēdējās pāris naktis dažiem latviešiem izdevies to izdarīt. Piemēram, iespaidīgā ziemeļblāzma bija redzama Grobiņā, Ogrē un Liepājā.

Ziemeļblāzma Latvijā

Naktī no 26. uz 27. februāri daudzviet Latvijā skaidrajās nakts debesīs bija vērojama mūsu platuma grādos salīdzinoši retā dabas parādība ...

gallery icon