Trakā pasaule
2023. gada 8. februārī, 12:41

Ķirurgs aizmirst šķēres politiķa vēderā

Jauns.lv

Brazīlijas Matu-Grosu štata politiķis, kurš sūdzējās par pastāvīgām sāpēm vēderā, piedzīvoja īstu šoku — izrādās, viņš vairākas nedēļas bija staigājis ar šķērēm vēderā.

Ķirurgs aizmirst šķēres politiķa vēderā...

46 gadus vecajam Novas Santas Elenas pilsētas padomes loceklim Kleitonam Zanatam Kolideras slimnīcā tika veikta zarnu audzēja operācija. Šķita, ka viss noritējis labi, taču drīz pacients sāka sūdzēties par stiprām sāpēm vēderā. Datortomogrāfija atklāja šokējošu ainu — ķirurgs pacienta vēderā bija aizmirsis šķēres.

Politiķi steidzami nogādāja slimnīcā, lai veiktu jaunu operāciju. Par laimi, šoreiz ķirurgi neko vēderā neaizmirsa, un pacientu pēc divām dienām varēja izrakstīt.

Brazīlijas ziņu izdevuma G1 Zanata atzina, ka joprojām cieš no spēcīgām galvas sāpēm. Ārsti to skaidro ar divām narkozēm nepilnas nedēļas laikā.

Štata veselības departaments veic izmeklēšanu, taču pats politiķis vēl neesot izlēmis, vai iesūdzēt tiesā slimnīcu un pašu ķirurgu. “Pagaidām par to nedomāju, taču paskatīsimies, kā būs tālāk,” viņš sacīja.

Līdzīgs gadījums notika pavisam nesen Anglijā, kur pēc septiņu stundu operācijas pacienta vēderā ķirurgi aizmirsa metāla knaibles. Savu misēkli ārsti atklāja, izpētot rentgenuzņēmumus, kamēr pacients vēl bija narkozes iedarbībā. Svešķermeni izņēma nākamajā dienā.

Šāda aizmāršība ir ļoti bīstama. Piemēram, 2022. gada martā deviņas dienas pēc divertikulīta operācijas Venecuēlā nomira 59 gadus vecs pacients, kuram ārsti kuņģī bija atstājuši šķēres.