foto: Ekrānuzņēmums no Twitter.com
Bildinājums Latvijas skatu tornī liek aizkustinājumā noelsties miljoniem soctīklu lietotāju un BBC lasītāju
Trakā pasaule
2023. gada 11. janvāris, 16:35

Bildinājums Latvijas skatu tornī liek aizkustinājumā noelsties miljoniem soctīklu lietotāju un BBC lasītāju

Jauns.lv

Bī Nikolsa un Džeimss Kavanags no Lielbritānijas viens otram bildinājumi izteikuši vienlaikus, otru par to iepriekš neinformējot. Gan Bī, gan Džeimss bija sagatavojuši saderināšanās gredzenus, un skaistais mirklis noticis skatu torņa virsotnē, Latvijā. 

Pāris sociālajā tīklā “Twitter” ievietojis fotogrāfijas no emocionālā notikuma, piebilstot, ka “neko daudz par dvēseļu radiniekiem nezina”, taču viņi bija pat saskaņotās cepurēs.

Atvaļinājuma laikā Latvijā Bī Nikolsa metās uz viena ceļa, nenojaušot, ka Džeimss tajā pašā dienā plāno darīt tieši to pašu. Ieraksts “Twitter” izpelnījies vairāk nekā 4 miljonus skatījumu, tas pārpublicēts 4000 reižu un saņēmis 124 tūkstošus “patīk” atzīmes. Bez ievērības skaistais stāsts nav palicis arī pasaules medijos, piemēram, BBC. 

Bī Nikolsa un Džeimss Kavanags kopā mācījās pamatskolā netālu no Hemela Hempstedas, Hertfordšīrā, un pandēmijas laikā atkal nejauši satikās. 

“Es noteikti neesmu no tiem cilvēkiem, kas tic dvēseļu radiniekiem, bet pēc šīs pieredzes ir tik daudz sakritību, ka, manuprāt, man ir jāsāk ticēt,” stāsta Bī. 

29 gadus vecā augkopības zinātniece, kura tagad dzīvo Norvičā, nebija redzējusi Džeimsu gadiem ilgi, kad 2020. gadā atgriezās savā dzimtajā ciematā pie vecākiem. Arī doktorantūras students Džeimss bija atgriezies ģimenes mājās un atkal satikās ar savu topošo līgavu vietējā klubā pandēmijas ierobežojumu laikā. 

"Mēs zinājām, ka saderināšanās ir nākamais solis, bet ne līdz 2023. gadam, taču tas izskatījās tik romantiski, un es biju jau atradusi gredzenu. Kamēr mēs bijām brīvdienās Latvijā, es biju noorganizējusi braucienu ar suņu pajūgu uz skatu torni, un mana ideja bija lūgt Džeimsam kļūt par manu vīru skata torņa virsotnē,” stāsta Bī. 

"Kad bijām uzkāpuši tornī, tur bija diezgan daudz cilvēku, un es jutos ļoti nervoza, nodomāju, varbūt Džeimss nojauš, ka grasos viņu bildināt," atceras Bī. 

Tikai pēc mirkļa sieviete sapratusi sava līgavaiņa dīvaino uzvedību, jo arī viņš bija sanervozējies, gatavojoties bildinājumam. 

Kāds tūrists iemūžināja šo mirkli, un Bī “Twitter” publicēja fotogrāfijas, kuras izsauca milzu reakciju.