AC/DC bundziniekam Filam Radam draud 7 gadu cietumsods
"AC/DC" bundzinieks Fils Rads šonakt atzinies draudos nogalināt, kā arī narkotiku glabāšanā.
Slavenības
2015. gada 21. aprīlis, 07:47

AC/DC bundziniekam Filam Radam draud 7 gadu cietumsods

Jauns.lv

Austrālijas rokgrupas "AC/DC" bundzinieks Fils Rads otrdien tiesā Jaunzēlandē atzina savu vainu nogalināšanas draudu izteikšanā vīrietim, kurš bija strādājis pie viņa, kā arī metamfetamīna un marihuānas glabāšanā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jaunzēlandē par draudiem nogalināt var tikt piespriests cietumsods līdz septiņiem gadiem. Rada advokāts Kreigs Taks gan paziņoja, ka šie draudi izteikti niknā telefonsarunā un viņš mēģina panākt atrisinājumu, kas neradītu juridiskas sekas.

Radam izvirzīta apsūdzība slepkavības pasūtīšanas mēģinājumā novembrī tika atcelta nepietiekamu pierādījumu dēļ.

Rads tiesā Jaunzēlandes Ziemeļsalas pilsētā Taurangā atzina, ka bija piedāvājis daudz naudas, automašīnas un māju savam kompanjonam, kuru viņš pirms tam bija aicinājis "novākt" vīrieti, kam Rads bija tieši izteicis nogalināšanas draudus.

60 gadus vecais Rads otrdien tika atbrīvots pret drošības naudu līdz jūnijam, kad tiesa lems par viņam piespriežamo sodu.

Vēl nav zināms, vai Radam ir nākotne grupa "AC/DC", kurā viņš darbojies kopš 1975.gada. Grupa plāno iesaistīt sava albuma "Rock or Bust" turnejā velsiešu bundzinieku Krisu Sleidu, bet nav paziņojusi, vai Sleids tiks pieņemts grupā uz ilgu laiku.

Vienojoties ar prokuroriem par vainas atzīšanu, Rads novērsa prāvas uzsākšanu otrdien. Prokurori piekrita atcelt otru apsūdzību nogalināšanas draudu izteikšanā.

Saskaņā ar tiesas materiāliem strīds, kurā iesaistīts Rads, sākās pērn augustā ballītē Taurangā, kad Rads izlaida savu solo albumu "Head Job". Ballītes gaitā viņš kļuva neapmierināts ar to, ka albuma izlaišana neesot bijusi veiksmīga, un atlaida vairākus cilvēkus no savas komandas, tai skaitā vīrieti, pret kuru viņš bija īpaši dusmīgs un vēlāk draudēja nogalināt.

Apmēram četras nedēļas pēc šīs ballītes Rads piezvanīja kompanjonam un sacīja, ka grib, lai šis vīrietis "tiktu novākts". Rads tiesā paskaidroja, ka tikai gribējis, lai par šo vīrieti "parūpējas".

Citā telefonsarunā ar šo kompanjonu Rads viņam piedāvājis 200 tūkstošus Jaunzēlandes dolāru, motociklu, vienu no saviem automobiļiem vai māju. Kompanjons to uztvēra kā piedāvātu atlīdzību par iepriekš izteiktā lūguma izpildi.

Jaunzēlandes policija 6.novembrī iebruka Rada mājā Taurangā un apsūdzēja viņu vairākos noziegumos, tostarp mēģinājumā pasūtīt slepkavību, nogalināšanas draudu izteikšanā, metamfetamīna un marihuānas glabāšanā. Policija viņa mājā atrada 0,48 gramus metamfetamīna un 91 gramu marihuānas.

Jaunzēlandes likumi paredz iespēju tiesnesim neatzīt apsūdzēto par vainīgu pat gadījumā, ja viņš savu vainu atzinis. Tiesnesis šajā lietā Roberts Volfs paziņoja, ka pirms šāda lēmuma uzklausīs Rada advokāta argumentus.

Cilvēktiesību jurists Taks kļuva par Rada advokātu pēc tam, kad Rads atteicās no sava iepriekšējā advokāta Pola Mebija.

Taks ir paziņojis, ka šī lieta nodarījusi milzu kaitējumu Rada reputācijai un viņš mēģinās panākt juridisku kompensāciju par to.

Austrālijā dzimušais Rads pievienojās leģendārajai hārdroka grupai "AC/DC" 1975.gadā, atstāja šo grupu 1983.gadā un tajā atgriezās 1994.gadā.

BNS/Foto: AFP/LETA

Tēmas