foto: Andrea Matone / Alamy/ Vida Press
Vīrietis avārijā zaudē atmiņu, pēc atkopšanās otrreiz apprec sievu
Wedding ring, close-up
Trakā pasaule
2022. gada 29. novembris, 16:40

Vīrietis avārijā zaudē atmiņu, pēc atkopšanās otrreiz apprec sievu

Jauns.lv

​​​​​​​Smaga avārija nebija šķērslis amerikānim apprecēt savu mīļoto — tas nebūtu nekas īpašs, ja vien viņi nebūtu jau 37 gadus precēti un viņš nebūtu zaudējis atmiņu.

Kādam amerikānim gandrīz nāvējoša avārija nebija šķērslis apprecēt savu mīļoto — tas nebūtu nekas īpašs, ja vien viņi nebūtu jau 37 gadus precēti un viņam nebūtu nekādu atmiņu par pēdējiem trim gadu desmitiem, vēsta izdevums “People”.

58 gadus vecais ASV Virdžīnijas štata iedzīvotājs Endrū Makenzijs ar sievu Kristiju pērn cieta smagā motocikla avārijā, ietriecoties uz sarkano gaismu braukušā automašīnā. Abi guva nopietnas traumas, taču Endrū arī pazaudēja atmiņu un pēc atjēgšanās slimnīcā bija pārliecināts, ka tobrīd ir 1993. gads.

Cietušais nepazina pat savas meitas, taču sievu atcerējās. Lai veicinātu vīra atkopšanos, Kristija pārliecināja slimnīcas personālu viņu pārcelt uz vīra palātu. Ārsti gan nesolīja, ka Endrū atmiņa atgriezīsies, taču sievas klātbūtne un rūpes darīja brīnumus.

Pēc 11 dienām viņus izrakstīja no slimnīcas un noteica rehabilitāciju. Kad abi atkal spēja staigāt, viņi ar ģimeni devās atpūtas braucienā uz jūru, kur Endrū bildināja Kristiju. Kāzas notika jūras krastā bērnu un mazbērnu klātbūtnē, bet ceremoniju vadīja znots.

“Par laimi, viņa teica “jā”. Mēs jau bijām precējušies 37 gadus vai kaut kā tā, tā ka tas nostrādāja,” sacīja Endrū.

“Tas bija apbrīnojami,” uzskata Kristija. “Ģimene mums nozīmē visu.”

Šis nav pirmais gadījums, kad pēc smagas traumas zaudētā atmiņa nav bijis šķērslis iemīlēties savā otrajā pusītē. Piemēram, 36 gadus vecais austrālietis Lūks Baktons, kurš pēc 2017. gada motocikla avārijas bija spiests slimnīcā pavadīt deviņus mēnešus un vēl 18 mēnešus rehabilitācijā, pēc atmošanās no komas neatpazina sievu Melisu, kuru bija apprecējis pirms deviņiem mēnešiem un kura slimnīcā par viņu pastāvīgi rūpējās. Pateicoties sievas pūlēm, Lūkam laika gaitā izdevās daļēji atgūt atmiņu, bet pagājušajā gadā pāri aplaimoja dēliņa piedzimšana.

Tēmas