Greifāne pēc uzvaras grib kļūt par sporta dejotāju! Šova "Dejo ar zvaigzni 4" fināla FOTO
Šova “Dejo ar zvaigzni 4” uzvarētāju Lienes Greifānes un Viktora Haritonova gaviles. Tagad Liene nolēmusi sporta dejām pievērsties profesionāli.
2015. gada 27. aprīlis, 12:02

Greifāne pēc uzvaras grib kļūt par sporta dejotāju! Šova "Dejo ar zvaigzni 4" fināla FOTO

Jauns.lv

Šova “Dejo ar zvaigzni” ceturtās sezonas uzvarētāja dziedātāja Liene Greifāne saņemto balvu – 5000 eiro – atdeva savam partnerim, un uzreiz pēc šova portālam Kasjauns.lv atklāja, ka vēlas kļūt par profesionālu sporta dejotāju.

26. aprīlī noslēdzās TV3 šovs “Dejo ar zvaigzni 4”, kurā dalību uzsāka 11 pāri, bet finālā iekļuva četri no tiem. Šova uzvarētāju noteica skatītāju balsojums - labākā bija dziedātāja Liene Greifāne, kas dejoja pārī ar profesionālo dejotāju, treneri un sporta deju tiesnesi Viktoru Haritonovu. Otro vietu ieguva Dailes teātra aktieris Gints Grāvelis un divkārtējā Latvijas čempione 10 deju programmā pieaugušo vecumu grupā Jeļena Tarana (šovā Liene tarana), trešais bija ratiņkrēslam piekaltais biznesa analītiķis Mārtiņš Oliņš, kas dejoja pārī ar Latvijas čempioni Latīņamerikas dejās pieaugušo grupā Ilzi Jankovsku, savukārt Latvijas Nacionālā teātra un seriāla “Viņas melo labāk” aktrise Evija Skulte un starptautiskais klases dejotājs, Latvijas vicečempions 10 deju programmā Raimonds Andersons palika ceturtie.

Šova noteikumi paredzēja, ka galvenā balva – 5000 eiro – tiek tikai šova zvaigznei, taču Liene Greifāne to cēli atvēlēja savam partnerim. “Viktors bija pelnījis šo naudas balvu. Viņš četru mēnešu garumā mani ik dienu mācīja pa četrām, piecām stundām. Fināla nedēļā trenējāmies pat 11 stundas dienā! Līdz šim neviens cilvēks nebija ieguldījis tik daudz laika manā izaugsmē. Jā, tā nauda, protams, arī man noderētu, bet tas, ko ieguvu šovā, ir daudz vērtīgāks par naudu. Es protu dejot!” pēc fināla emocijas neslēpa Liene Greifāne un portālam Kasjauns.lv paskaidroja, kāpēc naudu atdevusi partnerim.

“Kad Viktors man stāstīja, ka grib braukt un piedalīties pasaules čempionātā Amerikā, un, ka vēl nav atrasti sponsori, man radās vēlme uzvaras gadījumā viņam pateikties šādā veidā. Jau šovā esam iztērējuši lielu naudu iknedēļas tērpiem. Tērpu šūšanai šova veidotāji katram pārim deva 130 eiro nedēļā, bet kleitas bija dārgākas. Ar šiem līdzekļiem izdevās segt tikai 20 % no kleitas izmaksām. Arī Viktora sievai Olgai pasaules čempionātam ir jāuzšuj jauna kleita, un es gribu, lai viņiem tas izdodas, lai viņi var aizbraukt un godam nostartēt pasaules čempionātā. Tāpēc jau nedēļu pirms šova fināla izrunāju ar savu vīru to, ka, ja uzvarēsim, naudas balvu gribēšu atdot savam deju partnerim. Vīrs manu lēmumu atbalstīja.”

Liene arī neslēpa, ka pēc šova noslēguma turpinās nodarboties ar sporta dejām. “Pat nevaru iedomāties, ka turpmāk varētu dzīvot bez dejošanas. Nu jau liekas, ka dejot man patīk vairāk, nekā dziedāt! Arī manam vīram tagad būs jādejo! Un viņš ir gatavs kopā ar mani iet uz salsas nodarbībām.  Dejošana man ir devusi milzīgu izturību. Šķiet, ka es varētu trīs stundas skriet un nemaz neaizelsties. Baidos, ka nekļūstu resna tagad, kad tādas slodzes vairs nebūs. Šonedēļ braukšu pie Agitas un Valērija Mironoviem, lai aprunātu detaļas, kā es varētu tupināt dejot. Es gribu kļūt par īstu sporta deju dejotāju un piedalīties sacensībās. Domāju, ka man ir izredzes kļūt par Latvijas čempioni un ne tikai!” pārliecināta par sevi ir šova “Dejo ar zvaigzni 4” uzvarētāja.

Viņa ir bezgala pateicīga tam, ka piedalījusies deju šovā: “Bērnībā jūsmoju par deju sacensībām, un tikai sapņoju, ka kādreiz tādās varētu pati dejot. Nekad dzīvē nebiju noticējusi, ka tā patiešām arī varētu notikt. Šis ir manā dzīvē lielākais pavērsiens. Pašai šķiet neticami, ka dejas ir tik ļoti iepatikušās un, ka arī viss izdodas. Neaptverami! Dejojot man ir sajūta, ka lidoju. Teikšu godīgi – līdz šim dzīvē neko iepriekš nebiju mācījusies ar tik lielu aizrautību kā tagad dejas.”


Kasjauns.lv/Foto: Anete Janševica, Toms Norde (TV3)