foto: AP/Scanpix
Sieviete Masačūsetsā centusies tikt vaļā no policistiem visnegantākajā veidā
Pati Vudsa uzvilkusi aizsargtērpu, lai bites viņu nesadzeltu
Trakā pasaule
2022. gada 20. oktobris, 11:32

Sieviete Masačūsetsā centusies tikt vaļā no policistiem visnegantākajā veidā

Jauns.lv

Pret kādu sievieti ASV Masačūsetsas štatā izvirzītas vairākas apsūdzības uzbrukumos likumsargiem pēc tam, kad viņa policistus mēģinājusi aizgaiņāt ar bitēm, kas palaistas no bišu stropiem, raksta CNN.

Incidents notika 12. oktobra rītā, kad likumsargi bija ieradušies izlikt no dzīvojamās mājas kādu īrnieku.

Pie ēkas ar automašīnu, kurai piestiprināta piekabe, ieradusies 55 gadus vecā Roja Sūzena Vudsa, kura nekavējoties sākusi atvērt piekabē atvestos bišu stropus.

"Šerifa vietnieks mēģināja viņu apturēt, bet, kad satrauktās bites sāka izlauzties un riņķot apkārt, viņš atkāpās," teikts likumsargu paziņojumā.

foto: AP/Scanpix
Vudsa cīkstējas ar šerifa vietnieku

Pēc tam Vudsa esot salauzusi viena stropa vāku un izmetusi to no piekabes, tādējādi vēl vairāk satraucot bites. Bišu spiets sadzēlis vairākus policistus un citus cilvēkus, kuri atradušies tuvumā.

Varas iestādes apgalvo, ka pati Vudsa, sargājot sevi, uzvilkusi profesionālu biškopju tērpu. Nav gan skaidrs, kā sieviete ir saistīta ar piespiedu izlikšanu no mājas.

"Šī sieviete, kas šeit atbrauca, apdraudēja dzīvības, jo vairākiem notikuma vietā esošajiem policijas darbiniekiem ir alerģija pret bitēm," sacīja Hempdenas apgabala šerifs Niks Koki. "Viens darbinieks devās uz slimnīcu, un, par laimi, viņam viss ir kārtībā, pretējā gadījumā viņai tiktu izvirzītas apsūdzības arī par slepkavību. Es atbalstu cilvēku tiesības miermīlīgi protestēt, bet, ja jūs pārkāpsiet robežas un pakļausiet briesmām manus darbiniekus un sabiedrību, es apsolu, ka jūs tiksiet arestēts."

Saskaņā ar varasiestāžu sniegto informāciju pret Vudsu ir izvirzītas četras apsūdzības par uzbrukumu.

Sieviete neatzīst savu vainu un šobrīd atrodas uz brīvām kājām.