Trakā pasaule
2022. gada 23. septembris, 10:46

Petrosjana sieva nesaprot, kāpēc šodien daudzi nevēlas "cīnīties par dzimteni"

Jauns.lv

Populārā krievu komiķa Jevgeņija Petrosjana sieva Tatjana Brukhunova pilnībā atbalsta Krievijas prezidenta Vladimira Putina izsludināto daļējo mobilizāciju Krievijas Federācijā. Viņa nesaprot, kāpēc šodien daudzi cilvēki nevēlas "cīnīties par dzimteni", kā tas bija 1941. gadā.

Savā sociālās vietnes "Instagram" ierakstā Brukhunova stāsta, ka viņa saskārusies ar pilnīgi nezināmiem cilvēkiem, kas sākuši viņai mācīt, kā dzīvot un reaģēt uz notiekošo. "Tātad, ja manos ziņojumos nav histērijas un apvainojumu pašreizējai valdībai - es esmu slikts cilvēks? Cilvēki tiek aicināti iziet ielās, lai "celtu valsti". Kas ir šī mežonība?"

Pati Tatjana ir pilnīgi mierīga, jo uzskata, ka "dzīve pārbauda krieviem gribasspēku, drosmi, spēju vai nespēju uzņemties atbildību ne tikai par sevi, un laikus pieņemt grūtus lēmumus".

Petrosjana sieva norāda, ka cilvēki viņai aizrādījuši neiejūtību, jo viņas dēls vēl ir bērns, kas nozīmē, ka netiks iesaukts armijā.

"Es nesaprotu, kāds sakars iesauktajam ir ar māti, kura "plēš matus"! Vai arī viņam tur būs vieglāk, zinot, ka mājās trako? Es par to ļoti šaubos. 41. gadā bērni devās uz fronti, lai būtu noderīgi dzimtenei, bet šodien vīrieši slēpjas stūros? [..] Kur ir tēvzemes aizstāvji, kurus mēs godinām katru gadu? Kas šī ir par "modi" vīriešiem slēpties aiz sieviešu svārkiem?"

Ierakstā Brukhunova arī norāda, ka arī viņas ģimenē ir mobilizētie, un komentāros piebilda, ka viņas draugu un radinieku vidū nav neviena, kas slēptos no mobilizācijas, un Tatjana par to ir priecīga.

Noprotams, ka publicētais izpelnījies lielu ažiotāžu, jo vēlāk viņa publicējusi vēl vienu ierakstu, kurā paskaidro, ka ir Krievijas pilsone un viņai rūp, kas notiek viņas valstī. "Protams, es neesmu politiķis un nezinu pietiekami daudz, lai izdarītu secinājumus, bet es tos arī nedaru - es tikai mēģināju paust savu viedokli par konkrēto situāciju, proti, mobilizāciju," raksta Brukhunova.