1dienas
19stundas
31minūtes
33sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Princesei Ketrīnai karalienes bērēs - īpaša kaklarota
foto: James Whatling / MEGA / Vida Press
Velsas princese Ketrīna karalienes Elizabetes II bērēs.
Slavenības

Princesei Ketrīnai karalienes bērēs - īpaša kaklarota

Jauns.lv

Velsas princese Ketrīna, kura karalienes Elizabetes II bēres apmeklēja kopā ar abiem vecākajiem bērniem, arī sēru reizē bija ģērbusies ļoti eleganti. Daudzu uzmanību piesaistīja ārkārtīgi greznā pērļu kaklarota, kas izcēlās uz melnā apģērba fona. Tā izrādās ļoti īpaša.

Princesei Ketrīnai karalienes bērēs - īpaša kaklar...

Karalienes Elizabetes II mazbērni princis Džordžs un princese Šarlote šobrīd ir otrais un trešā rindā uz Lielbritānijas troni tūlīt aiz sava tēva Velsas prinča Viljama. Arī deviņus un septiņus gadus vecie karaļbērni uz vecvecmāmiņas bērēm ieradās ģērbti viscaur melnā.

Princese Šarlote pirmo reizi iznāca sabiedrībā ar cepuri galvā. Māmiņa viņai bija izvēlējusies elegantu melnu platmali, līdzīgu kā nēsāja pati. Četrus gadus vecais princis Luiss šajā dienā bija atstāts mājās, jo abi vecāki uzskatījuši, ka jaunākais dēls vēl ir pārāk mazs šāda mēroga pasākuma apmeklēšanai.

Princis Viljams un princese Ketrīna ar bērniem Džordžu un Šarloti karalienes Elizabetes II bērēs

Jaunā Velsas princese bēres apmeklēja pēc pasūtījuma šūtā mēteļkleitā un cepurē ar platām malām un tilla plīvuru. Sēru tērpu Ketrīna bija papildinājusi ar diviem ļoti īpašiem juvelierizstrādājumiem.

Viņa bija uzlikusi četru rindu pērļu kaklarotu-čokeri ar briljanta kulonu, kas agrāk piederēja karalienei. Šo rotaslietu Elizabete II saņēma dāvanā no Japānas valdnieka astoņdesmito gadu sākumā. Karaliene to bija uzlikusi tikai vienu reizi – 1983. gada novembrī, viesojoties Bangladešā. Savulaik ar to rotājušos varēja redzēt arī princesi Diānu. Viņa to bija aizņēmusies no karalienes, ejot uz banketu Hemptonkortas pilī 1982. gadā.

Ar šo kaklarotu princese Ketrīna ir rotājusies jau agrāk. 2017. gadā viņa to izvēlējās, apmeklējot karalienes un Edinburgas hercoga 70. kāzu jubilejas svinības. Šo pērļu rotu viņa bija izraudzījusies arī pērn, kad apmeklēja karalienes vīra prinča Filipa bēres Vindzorā.

Kembridžas hercogiene Ketrīna Edinburgas hercoga prinča Filipa bērēs

Princese Ketrīna koptēlu karalienes bērēs bija papildinājusi ar auskariem ar Bahreinas pērlēm no Viņas Majestātes juvelierizstrādājumu kolekcijas. Iepriekš Ketrīna šos auskarus bija likusi ausīs, kad apmeklēja dievkalpojumu Svētā Pāvila katedrālē, kas tika rīkots par godu karalienes valdīšanas Platīna jubilejai šā gada jūnijā.

foto: BACKGRID/ Vida Press
Apmeklējot dievkalpojumu Svētā Pāvila katedrālē Londonā šā gada jūnijā, kas bija rīktos par godu karalienes valdīšanas Platīna jubilejai.
Apmeklējot dievkalpojumu Svētā Pāvila katedrālē Londonā šā gada jūnijā, kas bija rīktos par godu karalienes valdīšanas Platīna jubilejai.