Slavenības
2022. gada 1. septembris, 14:14

Profesors Andrejs Ērglis strādā pat pludmalē

Jauns.lv

Laikā, kad Latvijā plosījās svelme, kardiologs un Latvijas Universitātes profesors Andrejs Ērglis kopā ar kādu gaišmati vakaru līdz pat saulrietam pavadīja Dzintaru pludmalē. Izrādās, izcilajam kardiologam šādā gaisotnē nācās pildīt darba pienākumus. 

Andrejs žurnālam "Kas Jauns" atklāja, ka pludmalē darba darīšanas nācies kārtot neplānoti, un paskaidroja, ar ko tur ieradies. “Šī kundze ir nopietna daktere kodolmedicīnā Kauņas Universitātes slimnīcā. Viņa septembrī aizstāvēs doktora disertāciju par miokarda dzīvotspējas novērtēšanu. Es esmu uzaicināts kā viņas disertācijas recenzents,” paskaidroja profesors.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
“Šī kundze ir nopietna daktere kodolmedicīnā Kauņas Universitātes slimnīcā," saka Andrejs.

Taujāts par vietas izvēli šādam darba procesam, Ērglis atzina – patiesībā jau bijusi ieplānota daudz formālāka tikšanās vide. “Ārste ieradās ar ģimeni no Lietuvas. Stradiņu slimnīcā kaut kas nojuka, un mums, lai neatliktu šīs pētniecības lietas, vajadzēja atrast citu sarunu vietu. Protams, arī man pludmale nav pavisam raksturīga darba vide,” pasmaidīja Andrejs, piebilstot, ka jau zināms – nereti tieši brīvāka vide palīdz un pat var būt vēlama dažādiem mācību procesiem.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ērglis atzina, ka svelmīgajā vasaras vakarā atļāvies novilkt apavus, bet ārstei no Lietuvas gan neesot uzdrošinājies ierosināt novilkt kurpes. “Es pirmo reizi viņu satiku, un tas nebūtu saprotami, ja ko tādu rosinātu,” pajokoja profesors.