Igo svin 60 gadu jubileju ar koncertu Dzintaru koncertzālē

gallery icon
125
Mūzika
2022. gada 10. augusts, 23:41

FOTO: skatītāji ierodas uz Igo dzimšanas dienas koncertu Dzintaru koncertzālē

Jauns.lv / LETA

Dzintaru koncertzālē šodien notika mākslinieka Igo 60 gadu jubilejas koncerts.

Igo ir latviešu dziedātājs, radio raidījumu vadītājs un dzejnieks. Mākslinieks ir absolvējis Liepājas Emiļa Melngaiļa mūzikas skolas vijoles klasi, Liepājas Mūzikas vidusskolā vokālo nodaļu, kā arī Latvijas Mūzikas akadēmijā studējis video un kino režiju.

Par vienu no populārākajiem Latvijas dziedātājiem viņš kļuva pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados, kad dziedāja grupās "Līvi" un "Remix". Deviņdesmitajos gados dziedātājs uzsāka solo karjeru, un tās laikā ir sadarbojies ar Raimondu Paulu, Imantu Kalniņu, Zigmaru Liepiņu un citiem komponistiem. Aizvadīto gadu dziedātājam izveidojusies laba sadarbība ar komponistu Jāni Strazdu.

Igo 60. dzimšanas dienas svinības

2022. gada 29. jūnijā ar vērienīgu koncertu atjaunotajā Liepājas koncertdārzā "Pūt, vējiņi!" tika svinēta leģendārā dziedātāja Igo 60. dzimšanas diena.

gallery icon
192

Savu mūziķa karjeru Igo sāka 1978.gadā grupā "Corpus", bet jau 1980.gadā kļuva rokgrupas "Līvi" solistu. 1983. gadā paralēli darbībai "Līvos" Igo izveidoja projektu "Liepājas kvartets", kas izpildīja džezu. Kad 1985. gadā "Liepājas kvartets" izjuka, Igo pameta arī "Līvus" un pievienojās jaunizveidotajai grupai "Remix".

1986. gadā Igo ieguva "Grand Prix" PSRS jauno dziedātāju konkursā - festivālā "Jūrmala - 86". Šī uzvara viņam atnesa popularitāti visā toreizējā PSRS teritorijā. 1987.gadā Igo kopā ar savu brāli Ivo un citiem pazīstamiem Liepājas mūziķiem izveidoja grupu "Liepājas brāļi".

Igo gatavojas 60 gadu jubilejas koncertturnejai

Mūziķis Igo gatavojas 60 gadu jubilejas koncertturnejai.

gallery icon
64

1988.gadā Igo piedalījās Māras Zālītes un Zigmara Liepiņa rokoperas "Lāčplēsis" iestudējumā, kur atveidoja galveno - Lāčplēša - lomu. 1997. gadā notika Igo atgriešanās ar galveno lomu Zigmara Liepiņa operā "Parīzes Dievmātes katedrāle". 2000. gadā notika Zigmara Liepiņa operas "No rozes un asinīm" pirmizrāde, un Igo tajā atveidoja Viktora lomu.

Igo koncerti "Pirmie 40"

2019. gada 6. aprīlī dziedātājs Igo ar diviem koncertiem "Pirmie 40" dzimtajā Liepājā uz koncertzāles "Lielais dzintars" skatuves skatītāju pārpilnajā ...

gallery icon
21

2000.gada maijā Igo sadarbībā ar Fēliksu Ķiģeli ierakstīja dziesmu "Cerību laiks", taču neilgi pēc dziesmas iznākšanas radiostacijās cieta smagā auto avārijā. Pateicoties draugu aktivitātei, tika organizēta bezprecedenta sociāla ziedojumu vākšanas akcija "Turies, Igo!". Ņemot vērā "Igo" mērķtiecīgo raksturu, tuvinieku un draugu atbalstu, Igo jau tā paša gada vasaras beigās sniedza koncertu Olaines vidusskolā un spēja atgriezties aktīvā koncertu un radošajā darbībā.

Atzīmējot savus 30 gadus uz skatuves, 2008. gada nogalē Igo laida klajā jubilejas albumu "Spēle", kurā iekļautas jaunas versijas viņa labākajām dziesmām, sākot no astoņdesmitajiem gadiem, kā arī jaunas dziesmas.

2009. gada oktobrī Igo izdeva albumu "Ieelpots" ar gandrīz meditatīvu noskaņu. 2010. gada 1. aprīlī iznāca albums, kurā Igo, atšķirībā no iepriekšējiem ierakstiem, nevis dziedāja, bet pievērsās aktiermākslai, lasot satīriķa Mihaila Zoščenko stāstus - "Igo runā Mihaila Zoščenko stāstus".

Igo grafiku un koka grebumu izstāde „Nebijis gadījums” Liepājas muzejā

Liepājas muzejā skatāma mūziķa un mākslinieka Igo (Rodrigo Fomina) izstāde "Nebijis gadījums”, kurā apskatāmi viņa šogad un iepriekšējos gados radīti ...

gallery icon
5

2010. gadā Igo iesāka četru dabas pirmelementu ciklu un izdeva albumu "Uguns" ar Igo dzeju un Strazda mūziku. 2012. gadā iznāca koncertprogrammas "Ieelpots" koncerta ieraksta. Kā īpašs veltījums Kuldīgai 2012. gadā kopā ar vēl daudziem izciliem mūziķiem iznāk albums "Esmu mājās".

Turpinot iesākto dabas tēmu ciklu, sadarbībā ar komponistu Valtu Pūci un ar Igo dzeju 2013 .gadā tiek izveidota koncertprogramma "Zeme" un izdots kompaktdisks. 2014. gadā Igo nāca klajā ar koncertprogrammu "Dzīve bez apstājas", bet 2015. gadā, turpinot iesākto dabas pirmelementu ciklu - koncertprogramma "Ūdens" ar Igo dzeju un Mārtiņa Brauna mūziku. 2015. gadā "Igo" saņēma V pakāpes Triju Zvaigžņu ordeni.

Igo koncerts „Mani 50” Dzintaros

gallery icon
34