foto: Ekrānuzņēmums
VIDEO: Lukašenko vakariņās ar gubernatoriem uz galda liek savu suni Umku
Neviens neuzdrošinājās Lukašenko suni no galda nocelt
Trakā pasaule
2022. gada 21. jūnijs, 12:15

VIDEO: Lukašenko vakariņās ar gubernatoriem uz galda liek savu suni Umku

Jauns.lv

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko savās mājās Aleksandrijā par godu ražas dienai pie vakariņu galda uzņēma vairākas valsts amatpersonas. Baltkrievijas valdību atbalstošais "Telegram" kanāls “First Pool” publicējis vairākus kadrus no vakariņām, un daži no tiem bijuši gaužām savdabīgi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Videomateriālā redzams, ka laikā, kamēr Lukašenko ar viesiem ietur maltīti, galda vidū starp šķīvjiem un ēdienu nekustīgi stāv diktatora suns, špics Umka.

Lai gan skats ir savdabīgs, neviens īpašu uzmanību četrkājainajam dzīvniekam nepievērš un turpina ēst, tostarp pats Lukašenko, kurš šķiet aizņemtāks ar kartupeļu izdalīšanu. 

Zināms, ka Baltkrievijas diktators nesen izteicis ierosinājumu Ukrainas labību eksportēt uz Baltijas ostām caur viņa valsts teritoriju. 

Lukašenko telefonsarunā ar ANO ģenerālsekretāru Antoniu Gutērrešu izteicies, ka Minska esot gatava atļaut Ukrainas labības tranzītu caur savu teritoriju uz Baltijas jūras ostām, ja Baltkrievijai ļaus caur šīm ostām veikt arī savu preču eksportu.

Baltkrievija ir viens no lielākajiem kālija minerālmēslojuma ražotājiem pasaulē, taču sankcijas, ko Rietumi vērsuši pret Minsku, reaģējot uz vardarbīgo protesta kustības apspiešanu, ir apturējušas baltkrievu ražojumu eksportu caur Baltijas jūras ostām.

Putina un Lukašenko tikšanās Sočos. Ar viņiem kopā arī Baltkrievijas vadoņa dēls

Vladimirs Putins un Aleksandrs Lukašenko Sočos aizvadīja tikšanos divatā. Abi vienojušies par kredīta piešķiršanu Baltkrievijai, kā arī pārrunāja krievietes Sofijas ...

gallery icon
10

Lukašenko uzrunā migrantus uz Baltkrievijas un Polijas robežas

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko piektdien migrantiem pie Polijas robežas sacījis, ka neapturēs viņu mēģinājumus iekļūt Eiropas Savienībā (ES), un aicinājis ...

gallery icon
12