foto: Publicitātes foto
Dita Lūriņa-Egliena. Kur vējš mani nes
Dita Lūriņa-Egliena
Slavenības
2022. gada 6. maijs, 08:01

Dita Lūriņa-Egliena. Kur vējš mani nes

Žurnāls "OK!"

Man vieglāk ir pielāgoties, nevis vilkt robežas, bet vienā brīdī nāk sprādziens – apgalvo Dita Lūriņa-Egliena. Šopavasar viņa izrādē Komūna izspēlē brīvdomības sarežģīto dziesmu, bet Skroderdienās Silmačos uz skatuves būs kopā ar savu meitu Grētu. Žurnāla OK! jaunajā numurā atklāta saruna par ģimeni, brīvdomību un garīgas izaugsmes nozīmi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

„Šis ir tiešo tekstu laikmets. Pēc Otrā pasaules kara koncentrācijas nometnēm rakstnieki teica, ka rakstīt dzeju vairs nav iespējams, tā tiek atcelta. Dzīvot nav iespējams. Mēs savu brīvību izkarojām ar gara spēku, inteliģence gāja pa priekšu, tautu glābjot. To taču redzam – tiem, kuri domā tikai par dienišķo cīsiņu, elementāro sadzīves līmeni, var iestāstīt visu ko. Jā – falšas metaforas, ko izmanto kā vairogu, vairs neder. Tikai garīga augšana mūs var glābt,” ir pārliecināta Dita.

Vēl žurnālā:
* Intervija ar Daini Grūbi. Vecumdienas viņš pavadīs Kubā – notetovēts, ar cigāru un rumu, bet pagaidām – vajag rakt. Pirms gada viens no Dailes teātra vadošajiem aktieriem uzrakstīja atlūgumu un uzsāka savu biznesu. Viņam patīk adrenalīns, ko tas pieprasa. Uz izrādēm Dainis neiet – lai nesāktu sūrstēt.
* Saruna ar žurnālisti Ievu Vārnu. Viņa ir tik trausla. Dzīvē pat vēl trauslāka nekā savos sižetos no kara izpostītās Ukrainas. No karalauka. Bet tas ir mānīgs iespaids. Žurnāliste, kura nenobijās braukt pašā pekles rīklē. “Es to pat izjūtu kā tādu savu misiju,” viņa atzīstas.
* Vārds, kuru atcerēties. Ostins Batlers. Viena no šī gada visgaidītākajām filmām ir Baza Lurmena muzikālā biogrāfija Elviss, kas paver rokenrola karaļa Elvisa Preslija dzīves lappuses. Tās galvenās lomas atveidotājs Ostins Batlers līdz šim zināms televīzijas seriālu skatītājiem un kā aukstasinīgais slepkava Tekss Kventina Tarantīno filmā Reiz Holivudā. Pēc Elvisa pirmizrādes viņš, visticamāk, pamodīsies pasaulslavens.
* Iedvesmojamies. No brīža, kad iepazinām aktrisi Jekaterinu Frolovu seriālā Ugunsgrēks, pagājis labs laiks. Šovapavasar viņai ir jauna, ļoti īpaša loma viņas teātrī – Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra izrādē Lai dzīvo karaliene, vivat! viņa ir Marija Stjuarte.
* Bizness. Swimbe – dabai draudzīgi peldkostīmi “īstām” sievietēm. Vai varat iedomāties, ka peldkostīms varētu tapt no pārstrādātiem zvejas tīkliem, makšķerauklām, gumijas paklājiņiem? Kad šie atkritumi pārstrādāti smalkā, baltā audumā, tas uzņēmumā Swimbe pārtop skaistos izstrādājumos. Draudzīga attieksme gan pret vidi, gan cilvēku ir divu jaunu uzņēmēju – Elēnas Dmitrijevas un Lauras Žukovskas-Supes – pārliecība.
* Ar ko jārēķinās, mācot bērnu braukt ar divriteni, un kā izvēlēties bērna vecumam atbilstošu velosipēdu? + Superbingo vadītājas un vizāžistes Kristas Zvirgzdiņas pieredze.
* Idejas. Kā stilīgi iekārtot atvērtos plauktus?
* Baltā suņa biezenis, vrapi ar kariju un grieķu citronkūka. Gatavo mūziķis Juris Kaukulis. Par darbošanos virtuvē grupas Dzelzs vilks līderis stāsta ar tādu garšu, ka liekas – no viņa stāstiem vien varētu paēst. Izrādās, tas ir dzimtā pārmantots talants – saldas atmiņas bērnībā, rīvēšana, mīcīšana – kā meditācija, azarts eksperimentēt un izbaudīt.
* 10 jautājumi Solvitai Kabakovai. 27. maijā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks jau piektais izaugsmes un iedvesmas forums sievietēm – Līdere. Tā dibinātāja Solvita Kabakova stāsta par sasniegto un dalās savos novērojumos par Latvijas līderēm
* Stilojam. Jaunā modes apsēstība – krūtis. Dažādo izmēru un ķermeņu pozitivitātes kults ir radījis kustību – krūtis lepni uz priekšu! Pērlēm rotātas, metāliskas, izšūtas, adītas, tamborētas un visādi citādi izceltas, tās ir kā atgādinājums – tavs ķermenis ir tavas bruņas.
* Iepērkamies. Super stilīgā oranžā krāsa un skaistākās augstpapēžu kurpes.
* Skaistums. Viss, kas tev jāzina par ādas mitrināšanu pavasarī.
* Moller Baltic Import direktore un vēstures projekta Atslēgas turpinātāja Ilze Grase-Ķibilde par dzīvi caur grāmatām.