Slavenības
2022. gada 10. aprīlis, 08:45

Princeses Šarlotes raksturā parādās Diānai piemitušas īpašības, vērtē eksperte

Jauns.lv

Aizvadītajā nedēļā britu karaļnama fani redzēja, cik ļoti paaugusies princese Šarlote, kad viņa kopā ar vecāko brāli un abiem vecākiem apmeklēja piemiņas dievkalpojumu Vestminsteras abatijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Prinča Viljama un hercogienes Ketrīnas vienīgā meita uzvedās ļoti atturīgi, tomēr iemantoja klātesošo simpātijas ar savu mīlīgo un tajā pašā laikā draiskulīgo smaidu.

Princese Šarlote ar brāli un vecākiem apmeklē princim Filipam veltīto dievkalpojumu Vestminsteras abatijā

gallery icon
16

Der atzīmēt, ka princesei vārds dots par godu traģiski bojā gājušajai vecmāmiņai princesei Diānai. Ķermeņa valodas eksperte Džūdija Džeimsa atzīmē, ka Šarlotei Elizabetei Diānai ir daudz vairāk kopīga ar Velsas princesi, nekā tikai vārds. Speciāliste norādījusi uz to, ka abas karaliskās dāmas tikai sākotnēji šķiet biklas un kautrīgas, taču patiesībā ir ļoti dzīvespriecīgas un tikai ar skatienu vien prot iedegt uguni savu sarunu biedru sirdīs.

Britu princese Šarlote savā 5. dzimšanas dienā pandēmijas laikā Norfolkā 2020. gada 2. maijā

gallery icon
5

“Šarlote ir aizkustinoši līdzīga savai vecmāmiņai Diānai. Līdzīgi kā Velsas princese, arī viņa atstāj kautrīgas dabas iespaidu, taču aiz šīs ārienes slēpjas sabiedriska un dzīvespriecīga personība. Šarlote ar skatienu izvēlējās vairākas kameras, kuru virzienā regulāri skatījās, tāpat kā to vienmēr darīja Diāna,” savos novērojumos padalījusies Džūdija Džeimsa.

Princese Šarlote un princis Džordžs dodas uz skolu. Princesei pirmā skolas diena

gallery icon
13

Kad Kembridžu ģimene izkāpa no automašīnas, Šarlote pieķērās pie rokas mammai Ketrīnai, bet brālis Džordžs gāja kopā ar savu tēvu princi Viljamu. Savukārt brīdī, kad ģimene devās iekšā abatijā, hercogiene meitai pačukstēja, ka drīkst arī smaidīt, un Šarlote, protams, ņēma vērā šo mammas padomu.

Princese Šarlote - britu karaliskās ģimenes atvase

gallery icon
20

Pirms dievkalpojuma sākuma Džordžu un Šarloti personīgi iepazīstināja ar Kenterberijas arhibīskapu un vairākiem citiem garīdzniekiem. Ketrīna ar entuziasmu iedrošināja savu meitu, iepazīstoties ar jauniem cilvēkiem, un jaunā princese rūpīgi vēroja savus sarunu biedrus. Dievkalpojuma laikā Ketrīna pamācīja meitu, ka ir jāievēro klusums un meitene veltīja koķetu smaidiņu savai māsīcai Miai Tindalai, kā arī uzsmaidīja tantei – tēva māsīcai princesei Beatrisei.

“Neapšaubāmi, ka princim Filipam veltītais pateicības dievkalpojums bija pirmais lielākais pārbaudījums Džordžam un Šarlotei karaliskās uzvedības ziņā. Tam, kā viņi uzvedas šajā oficiālajā pasākumā līdzi sekoja kameras no visas pasaules,” apliecina Džeimsa. Lai gan Kembridžas hercogu atvases ir karaliskās ģimenes pārstāvji, viņi tomēr vēl ir tikai bērni un Džordžs regulāri manīts apmaināmies ar māsu ar smaidiem un dažādām replikām. Taču hercogienes Ketrīnas uzraudzībā princis un princese lielo pārbaudījumu izturējuši godam.

foto: Richard Pohle-The Times/POOL sup/ Vida Press
Princese Šarlote sasveicinās ar garīdznieku Vestminsteras abatijā.

Eksperte Džūdija Džeimsa ir pārliecināta, ka Šarlote rakstura ziņā patiešām ir ļoti līdzīga savai vecmāmiņai princesei Diānai. Turklāt karaliskās ģimenes fani jau ne reizi vien ir dzirdējuši stāstus par mazās princeses dumpiniecisko un kaujiniecisko raksturu.

foto: Shutterstock/ Vida Press
Princese Šarlote parādīja mēli paparaci prinča Harija un Meganas Mārklas kāzās.

Šarlote nekautrējās parādīt mēli apnicīgiem paparaci Harija un Meganas karaliskajās kāzās 2018. gadā un karaliskās regates pasākuma laikā 2019. gadā. Pēdējoreiz gan tas paskaidrots, ka princese nevienu svešinieku nav mēdījusi, viņa šādi pakoķetējusi ar publikā esošo vectēvu Ketrīnas tēvu Maiklu Midltonu.

foto: Tim Rooke/Shutterstock/ Vida Press
Karaliskās regates laikā šī grimase bijusi veltīta vectēvam.

Princeses Diānas un prinča Čārlza kāzas 1981. gada 29. jūlijā

1981. gada 29. jūlijā visa Lielbritānija svinēja karaliskās kāzas - princis Čārlzs precējās ar princesi Diānu.

gallery icon
23

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās