Grupa "Cosmos" atkal kopā! FOTO
Atkal kopā! Vokālā grupa “Cosmos” 2015. gada vasaras saulgriežos. No kreisās: Andris Sējāns, Juris Lisenko, Jānis Strazdiņš, Jānis Šipkēvics, Jānis Ozols un Reinis Sējāns.
Slavenības

Grupa "Cosmos" atkal kopā! FOTO

Jauns.lv

Pēc vairāk nekā četru gadu pauzes atkal kopā sanākusi savulaik tik populārā vokālā grupa “Cosmos”, kurā darbojās Jānis Šipkēvics (kontrtenors), Andris Sējāns (kontrtenors), Juris Lisenko (tenors), Jānis Ozols (baritons), Jānis Strazdiņš (bass) un Reinis Sējāns (Beat Box).

Grupa "Cosmos" atkal kopā! FOTO...

“Cosmos” tika izveidota 2002. gadā, apvienojoties talantīgiem Rīgas Doma kora skolas audzēkņiem, kuriem vēlāk pievienojās un par pilntiesīgu grupas dalībnieku kļuva Reinis Sējāns. Grupa muzicēja a capella stilā – bez pavadošiem mūzikas instrumentiem. 2004. gadā “Cosmos” izcīnīja 1. vietu konkursā "Jaunais vilnis" Jūrmalā, bet 2006. gadā grupa pārstāvēja Latviju Eirovīzijas konkursā, iegūstot finālā 16. vietu.

“Cosmos” savā darbības laikā izdeva sešus albumus: "Cosmos" (2003), "Pa un par" (2005), "Тетради любви" (2005), "Ticu un viss" (2005), "Turbulence" (2008), "Pasaki man un tev" (2009), bet 2010. gadā pārtrauca darbību, uzsverot, ka grupa nav izjukusi, bet gan paņēmusi radošo pauzi.

Šajā laikā grupas dalībnieki sevi radoši īstenoja citos projektos – Jānis Šipkēvics un Reinis Sējāns izveidoja grupu “Instrumenti”, Andris Sējāns kļuva par Spīķeru koncertzāles māksliniecisko producentu, kā arī darbojas lieliskajos muzikālajos projektos “Dabas koncertzāle” un “Brīnumskapis”, Jānis Ozols kļuva par diriģentu starptautisko atzinību guvušajam korim “Maska”, Jānis Strazdiņš ir “Latvijas Radio kora” dziedātājas, kuram šopavasar piedāvāja pievienoties vienai no pasaulē spēcīgākajām un slavenākajām vokālajām grupām “The Real Group”, savukārt Juris Lisenko bija iesaistījies skaistumkopšanas biznesā.

Grupa “Cosmos” pirms desmit gadiem!
Grupa “Cosmos” pirms desmit gadiem!

Tagad grupa “Cosmos” atkal ir sanākusi kopā un cītīgi mēģina, lai 28. jūnijā uzstātos VIII Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētku noslēguma koncertā.

Grupa "Cosmos"


Kasjauns.lv/Foto: No Izdevniecības “Rīgas viļņi” arhīva, Instagar.com