foto: AP/Scanpix
Mācītājs pamet baznīcu pēc parādīšanās amerikāņu "drag queen" šovā
Mācītājs Kregs Djūks "drag queen" šovā
Trakā pasaule
2021. gada 9. decembris, 13:19

Mācītājs pamet baznīcu pēc parādīšanās amerikāņu "drag queen" šovā

Jauns.lv

Apvienotās Metodistu Baznīcas draudzes mācītājs Kregs Djūks no Indiānas štata ASV pieņēmis lēmumu pamest savu amatu pēc tam, kad piedzīvojis publisku debiju "drag queen" šovā - performancē, kurā vīrieši pārģērbjas par sievietēm un demonstrē pārspīlētu sievišķību.

Kad mācītājs Djūks kāpa uz skatuves kādā mazā pilsētiņā Indiānas dienvidos, ģērbies cukurvatei līdzīgā rozā parūkā un vizuļojošā kleitā, viņš zināja, ka performance varētu satraukt dažus draudzes locekļus. Tomēr viņš negaidīja, ka viņa skatuves debija noslēgs viņa darbu Evansvilas pilsētā esošās Ņūbergas Apvienotās Metodistu baznīcas vadībā.

Djūka uzstāšanās uz skatuves sievietes tēlā parādījās televīzijas kanāla HBO šovā "We're Here", kas dokumentē LGBT kopienas cilvēku un viņu sabiedroto dzīvi mazpilsētās.

foto: AP/Scanpix
Mācītājs Kregs Djūks gatavojas šovam

Epizode, kurā bija redzams mācītājs, pirmizrādi piedzīvoja novembra sākumā. Tajā Djūks skaidroja, ka piedalījies šovā, lai varētu izrādīt "empātiju, nevis tikai līdzjūtību" pret kopienas gejiem.

Trīs nedēļas vēlāk baznīca paziņoja, ka Djūks ir "atbrīvots no mācītāja pienākumiem".

Šonedēļ kādā intervijā mācītājs Djūks norādīja, ka kopš raidījuma pirmizrādes ir saņēmis daudz kritikas, kas pārliecinājis viņu, ka viņš turpināt vadīt baznīcu ar aptuveni 400 draudzes locekļiem vairs nevar. Viņš sacīja, ka viņu sāpinājusi negatīvā pretreakcija, bet viņš saņēmis arī simtiem atbalstošu ziņu. 

Viņš pauda, ka no LGBT kopienas saņēmis vairāk mīlestības un atbalsta, nekā vairums cilvēku jebkad piedzīvo baznīcā.

foto: AP/Scanpix
Mācītājs Kregs Djūks (otrais no kreisās) "drag queen" šovā

Pēdējo reizi baznīcas kancelē Djūks kāpis sludināt 14. novembrī - nedēļu pēc liktenīgās šova epizodes parādīšanās televīzijā. 26. novembrī viņš saņēmis vēstuli no vietējās draudzes vadības par to, ka no 1. decembra viņš tiek atbrīvots no kalpošanas.

Indiānas Apvienotās Metodistu baznīcas dienvidu un dienvidrietumu apgabala superintendents Mičs Gīzelmans gan norādījis, ka mācītājs Djūks nav atkāpies no amata vai atlaists, bet viņam ir ievērojami samazināta alga un viņam kopā ar ģimeni līdz 28. februārim jāizvācas no mācītājmājas.

Mācītāja atbalstītāji tiešsaistē izveidojuši ziedojumu vākšanas akciju, kurā savākti jau vairāk nekā 56 000 ASV dolāru. Djūks stāsta, ka daļa naudas, kas saziedota ar mērķi palīdzēt viņa ģimenei, tiks novirzīta jaunas baznīcas kopienas izveidei pilsētā, kas, viņaprāt, būšot iekļaujošāka.

"Drag" zvaigzne Aļaska - citplanētiete, kas avarējusi uz Zemes

gallery icon

"Drag" karaliene Valentina: aiz maigās meitenes tēla slēpjas jaudīgs uzņēmējs Džeimss

gallery icon

"Drag" iedvesmotāja Jaida Essence Hall mācās mīlēt sevi vairāk

gallery icon

Māksliniece dīvainīte - korejiešu izcelsmes "drag" zvaigzne Kim Chi

gallery icon

"Drag" kultūras līdere Jodie Harsh iesaka eksperimentēt ar kleitām

gallery icon

Miss Fame - "drag" pasaules supermodele

gallery icon