foto: Instagram
Pie vīra kapa emocijas nenovalda: Krievijā sēro par slavena komponista nāvi un apspriež viņa par 35 gadiem jaunāko atraitni
Slavenības
2021. gada 2. decembris, 06:45

Pie vīra kapa emocijas nenovalda: Krievijā sēro par slavena komponista nāvi un apspriež viņa par 35 gadiem jaunāko atraitni

Jauns.lv

28. novembrī 72 gadu vecumā mira Krievijā populārais komponists un mūziķis Aleksandrs Gradskis, kurš pazīstams arī kā šova "Golos" viens no līderiem. Pēc viņa nāves krievu presē apspriesta ne tikai slavenā komponista aiziešana un pēdējās dzīves dienas, bet arī viņa attiecības ar gados jaunāku sievieti, kuru viņš apprecēja mēnesi pirms savas nāves. Mediji steidza vēstīt, kas tad ir komponista mīļotā, kura ir 35 gadus jaunāka par viņu, kāds būs viņas mantojums un cik ieredzēta viņa bija starp mūziķa vecākajiem bērniem.

Krievijā slavenais mākslinieks mira savā 73. dzīves gadā pēc pārciesta smadzeņu infarkta. Lai gan Gradskis nelāgi jutās jau vairākus pedējos mēnešus, nevienam no kolēģiem neienāca prātā doma, ka tās būs beigas.

Krievu komponista Aleksandra Gradska bēres

Krievijā slavenā komponista Aleksandra Gradska bēres.

gallery icon
14

1. decembrī notika atvadīšanās no Gradska. Viena no pirmajām bērēs ieradās viņa atraitne Marina Kotašenko. Fotogrāfi tūlīt pievērsās viņai. Attēlos sieviete izskatās bez kosmētikas un asarām.

Redzams, ka Marina darījusi visu, lai izskatītos cienīgi. Tomēr kad Kotašeno nonāca pie sava vīra kapa, noturēt emocijas vairs neizdevās. Marinu mierināja tuvinieki.

Marija un Daņila Gradski ir komponista un viņa trešās sievas Olgas Fartiševas bērni. Runā, ka viņi reti kontaktējušies ar Marinu un dzīvē tikušies ļoti maz. Arī tēva bērēs viņi viens otru neatbalstīja. Vismaz ne publikā. 

Gradska pēdējā sieva Marina dzimusi 1984. gada 22. novembrī Ukrainā, Kijevā. Jau kopš bērnības viņai bijusi koša āriene. Jaunākajās klasēs Marina sapņoja kļūt par aktrisi, vēlāk izmēģināja modeles darbu. Kotašenko mācījās skolā, bet brīvajā laikā sadarbojās ar modeļu aģentūru "Startup Project".

Pēc atestāta saņemšanas Marina devās uz Maskavu un sāka sadarboties ar modes žurnāliem. 2003. gadā meitene nolēma piepildīt savu bērnības sapni un sāka studēt VGIK. Marina saņēma lomas izrādēs, parādījās filmu epizodēs un seriālos. Kotašenko varēja izveidot veiksmīgu kino karjeru, bet izvēlējās ģimeni, drīzāk tieši Aleksandru Gradski, kuram pasaulē laida divus bērnus. Pēc mūziķa nāves, iespējams, viņa atgriezīsies pie aktrises profesijas.

Liktenīgā Aleksandra un Marinas tikšanās notika uz ielas. Komponists brauca automašīnā un ieraudzīja skaistu meiteni, kura gāja pa trotuāru. Viņš iepazinās ar Kotašenko. Viņa uzreiz neatpazina slaveno dziedātāju, bet numuru pierakstīja. Pēc divām nedēļām Marina nolēma piezvanīt Aleksandram, un starp viņiem aizsākās romāns. Mūziķis no viņas neslēpa, ka ir precējies.

Satiekot jauno mīlestību, viņš uzreiz izšķīrās ar Olgu, pēc skaita trešo sievu, kura dāvāja viņam dēlu Daņilu un meitu Mariju. 2003. gadā Aleksandrs un Marina sāka dzīvot kopā. Šis romāns tracināja sabiedrību, jo abu vecuma starpība bija 35 gadi.

Lai gan abi mīlēja viens otru, laulāties viņi neplānoja. Pēc deviņiem kopdzīves gadiem, Marinai piedzima Aleksandrs,  vēl pēc četriem gadiem – Vaņa. Lai gan bija piedzimuši abi bērni, Gradskis negrasījās precēties ar Kotašenko, gaidīja līdz pēdējam, līdz šā gada septembrī saslima ar koronavīrusu.

Visticamāk, Aleksandrs saprata, ka drīz pienāks viņa laiks. Mēnesi pirms nāves viņš reģistrēja attiecības ar Marinu, lai viņa varētu pretendēt uz mantojumu. 28. novembrī Aleksandrs devās mūžībā.

Gradska mantojums ir vērā ņemams – mājas, zemes īpašumi, automašīnas, naudas kapitāls un –pats galvenais – tiesības uz viņa kompozīcijām. Taču kas to saņems? Slavenību advokāts Sergejs Žorins skaidro, kādās daļās tagad varētu dalīt Gradska mantojumu.

"Ja laulība ar pēdējo mīļoto bija noslēgta, tad viņai ir tiesības uz pusi no laulības laikā kopīgi nopelnītā. Ja Aleksandrs apprecējās pirms mēneša, tad puse no kopīgi iegūtā šajā mēnesī.

Un tad, ja nav laulības līguma, un ar nosacījumu, ka šajā mēnesī iegūtā manta tika iegādāta tajā pašā mēnesī ar tajā pašā mēnesī nopelnīto naudu. Protams, tādā gadījumā sieva kļūst par pirmo rindā, un mantojums tas tiks dalīts piecās vienādās daļās."

Tāpat viņš pieļāva, ka Gradskis atstājis testamentu, saskaņā ar kuru tiesai būs jāizpilda pēdējās komponista vēlēšanās. Tomēr mantojuma sadalē noteikti jāiekļauj visi mākslinieka bērni. Tāpat advokāts piebilda, ka bijušās sievas nevar pretendēt uz mantojumu. 

Tēmas