Peru negaidīti atrod neparasta paskata mūmiju

Peru atrastā mūmija varētu būt 800 līdz 1200 gadus veca.

gallery icon
Trakā pasaule
2021. gada 2. decembris, 06:37

FOTO: Peru atrod biedējoša paskata mūmiju

Jauns.lv

Arheologi Peru netālu no valsts galvaspilsētas Limas atraduši aptuveni 800 līdz 1200 gadus senu mūmiju, kuras izskats ir biedējošs, vēsta CNN.

Mūmija uzieta pazemē pilsētas laukuma vidū. Mūmija bija sasieta ar virvēm un ar rokām aizsedza seju, kas kā norāda pētnieki, ir Peru dienvidu bēru tradīcija.

Kā norāda eksperti, tas varētu būt jauns vīrietis vecumā no 25 un 30 gadiem. Pētnieki par šo svarīgo atradumu ir sajūsmā, jo uzsākot izrakumus neko tādu nemaz negaidīja.

"Pēc līķa ievietošanas kapā notiek pastāvīgi pasākumi un aktivitātes. Viņu pēcnācēji daudzu gadu laikā atgriežas un noliek tur pārtiku," sacīja arheologs Pīters Van Dalens Luna.

Pie kapa atrasti arī lamas kauli. Šis dzīvnieks savulaik tika izmantots pārtikā. Atklājuma apstākļi liek secināt, ka tas nav parasts pilsonis, bet, iespējams, sabiedrībā svarīgs cilvēks.

"Atrast mūmiju ar šādām īpatnībām šādā vietā liek secināt, ka šis ir kāds ar augstu statusu." Tagad darba grupa veiks papildus specializēto analīzi, tostarp oglekļa datēšanu, kas ļaus noteikt laiku, kurā cilvēks dzīvoja, kā arī uzzināt detalizētāku informāciju par viņa identitāti.

Tēmas