Mūzika
2021. gada 1. decembris, 11:21

Markus Riva izdod savu otro studijas albumu latviešu valodā

Jauns.lv

1. decembrī klausītāju uzmanībai tiek nodots mūziķa Markus Rivas albums latviešu valodā, pie kā mūziķis darbu uzsācis, iestājoties pandēmijai. “Pazudīšu pilsētā” ir kopskaitā septītais albums Markus karjerā, bet tikai otrais, kurā dziesmas ir tikai un vienīgi latviski.

Muzikāli jaunais albums ieturēts deviņdesmito gadu stilistikā un vairākas dziesmas no tā klausītājus sasniegušas jau vasarā. 

Pirmā - “Vēl pēdējo reiz” -  tika izdota jūlijā, iezīmējot tumšākas krāsas Markus Rivas daiļradē, kā arī pārsteidzot klausītājus ar vēl nedzirdētu aranžējumu.

Pēc tam sekoja rotaļīgā “Tavos vārdos” un duets ar Samantu Tīnu “Man nesanāk”, kas izdots ar Latvijas Mūziķu un Producentu apvienības (LaIPA) piešķirto stipendiju un iekaroja klausītāju sirdis oktobrī. Nupat ceļu uz radiostaciju topiem sācis arī aktuālais singls no albuma “Asaras acīs”, kam tapis arī video, Markum iejūtoties Džokera lomā.

Nostalģija un melanholija caurstrāvo albumu arī saturiski. Kā stāsta mūziķis - gan apkārt notiekošais, gan nepielūdzamais laika ritums liek arvien vairāk meklēt atbildes uz jautājumiem, kas esam, ko šeit darām. Šis laiks nav bijis viegls nevienam, un tas neizbēgami atspoguļojas arī Rivas mūzikā  – albumā skartas arī vairākas garīgās veselības tēmas.

“Šis albums, protams, ir pandēmijas laika emociju atspoguļojums. Ir bijis vairāk laika, brīžiem pat pārāk daudz laika domāt. Pasaule visiem sagriezusies kājām gaisā, un uz brīdi apstājusies, ierastais dzīves ritējums ir mainījies un tajā neizbēgami iezagusies vientulība. Taču cilvēka emocionālā būtība un vēlme mīlēt un būt mīlētam nemainās” , stāsta Markus.

Šovā "Lauku sēta" viesojas Markus Riva

Ieskats TV šova "Lauku sēta" 2021. gada 22. oktobra raidījumā.

gallery icon
28

No 1.decembra albums “Pazudīšu pilsētā ”meklējams visās populārākajās mūzikas straumēšanas platformās. Albuma tapšanā piedalījušies Gints Stankevičs, Andis Ansons, Igors Tatarenko, Romans Nepomiašijs, kā arī Samanta Tīna.

Markus Rivas 31. dzimšanas dienas ballīte viesnīcā

2017. gada 3. oktobrī Markus Riva draugu un kolēģu lokā atzīmēja savu 31. dzimšanas dienu.

gallery icon
50