Mūzika
2021. gada 15. novembris, 13:13

Grupa "Sestā jūdze" publicē patriotisku un smeldzīgu dziesmas "Vectēvs" video

Jauns.lv

Šī gada augstā nāca klajā titulētās latviešu kantrī mūzikas grupas "Sestā jūdze" albums "Upe". Viena no emocionālākajām un saturiski piesātinātākajām dziesmām albumā ir grupas līdera Agra Gedroviča un dzejnieka Ivara Strautiņa skaņdarbs "Vectēvs". Atzīmējot patriotu mēnesi un sagaidot Latvijas 103. dzimšanas dienu, dziesmas smeldzīgais stāsts tagad ir izstāstīts arī video.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dziesmas vārdu autors Ivars Strautiņš stāsta par dziesmas tapšanu: "Man bija vēlme "tā gruntīgi" pateikt agrā jaunībā kādās viesībās dzirdētu stāstu. Par vīru, kurš ļoti mīlēja dzīvi un savu zemi. Par vīru, kurš prata strādāt savai zemei un, ja vajadzēja, arī aizstāvēt to. Bija vien jāsagaida iedvesmas brīdis un jāpieraksta. Šķita, ka “tādus vīrus vairs netaisa”. Ar tādu iekšējo spēku dzīvot, neskatoties uz varām, kuras nāk un iet, pieņemot visus likteņa pārbaudījumus. Vēlāk, kad jau biju publicējis šo dzejoli, no komentāriem sapratu, ka šādi vīri ar līdzīgiem likteņiem ir pazīstami daudziem, un par to man īpašs prieks. Mīliet šo dzīvi un tiksiet atalgoti!”

Videostāsta režisore un producente ir Ieva Šteinberga, kura pulkā aicinājusi operatoru un montāžas režisoru Mārtiņu Šteinbergu. Video veidošanā piedalījās arī režisores asistente Ilona Līduma un  grupas “Sestā jūdze” menedžere Dace Trompete. Vectēva lomā Māris Ribickis, bet vienmēr gaidošās sievas lomā Sintija Ribicka.

Grupas “Sestā jūdze” jaunajā albumā “Upe” iekļautas 14 jaunas autordziesmas, kā arī jau iepriekš publicētās un lielu atsaucību guvušās dziesmas “Pieci soļi, nedēļa vai mūžš” un albuma tituldziesma “Upe”, kuru video versiju skatījumi vietnes "YouTube" platformā abām jau pamazām tuvojas vienam miljonam.