Trakā pasaule
2021. gada 20. oktobris, 11:48

Soctīklu lietotājus uzjautrina palaidnīgs ziloņu mazulis, kurš atstāj vecmāmiņu bez kūkas

Jauns.lv

"Samui Elephant Haven" rezervāts Taizemes Ko Samui salā tika atvērs 2018.gadā, lai glābtu ziloņus, kurus izmantoja tūrisma sfērā. Trīs gadu laikā Mae Surija un viņas komanda izpirka un patvērumu deva 14 ziloņiem, kurus tagad nākas uzturēt. Viens no veidiem, kā cilvēki no jebkuras vietas pasaulē var palīdzēt, ir pasūtīt "ziloņu kūku", kas sver no 15 līdz 80 kilogramiem. Pēc tam interesenti var noskatīties video, kurā iemūžināta ziloņu mielošanās. Viens no šiem video pamatīgi uzjautrinājis sociālo tīklu lietotājus.

Nesen kāds nolēma palutināt ziloņu vecmāmiņu Khunu ar 80 kilogramus smagu pīrāgu, kas gatavots no rīsiem, ķirbjiem, arbūziem banāniem un vīnogām. Šāds našķis pasūtītājam izmaksāja 5000 Taizemes batu (aptuveni 129 eiro).

foto: Ekrānuzņēmums
Ziloņu vecmāmiņa Khunu dodas apskatīt atnesto kārumu, bet viņai pa pēdām seko mazdēls Stīvs.

Tomēr, kad pieredzējušās ziloņu vecmāmiņas mazdēls Stīvs ieraudzīja kārumu, viņš nespēja savaldīties. Palaidnīgais mazulis ieskrējās un ielēca kūkā, traucējot vecmāmiņas svētku sajūtu. Pieaugusī ziloņu māte ļāva mazulim darīt visu, ko viņš vēlas.

Pēc tam, kad rezervāts publicēja video savā „Instagram” profilā, tas ātri guva popularitāti un strauji izplatījās arī citos sociālajos tīklos. "Twitter" tas tika skatītes vairāk nekā 4 miljonus reižu, vēsta "Daily Mail". Cilvēki komentāros jokoja, ka zilonēna uzvedība daudz neatšķiras no tā, kā rīkojas cilvēku bērni.

foto: Ekrānuzņēmums
Izteiciens "kā zilonis trauku veikalā" lieliski atbilst video redzētajam.

"Mazuļi ir mazuļi," komentēja dix.cerises.

"Man tas tik ļoti patīk. Pacietīgā vecmāmiņa vienkārši ļauj viņam izbaudīt bērnību," norādīja Shobhavr26.

"Tas ir ļoti jautri," komentēja Michaelsozan.