TV
2021. gada 21. septembris, 08:10

"Netfix" seriāls ar Juri Žagaru gaidāms šoruden

Ieva Valtere

Žurnāls "Rīgas Viļņi"

Seriālu, kurā četrus mēnešus Spānijā filmējās aktieris un Dales teātra direktors Juris Žagars, uz ekrāniem varam gaidīt jau šoruden, raksta žurnāls "Rīgas Viļņi".

«Filmēšanos esmu pabeidzis, nupat bija pēdējās korekcijas ar ieskaņošanu,» «Rīgas Viļņiem» stāsta Juris Žagars, atklājot, ka seriāla nosaukums ir «In From The Cold».

Aktieris gan uzsver, ka viņam loma tajā nav liela, tomēr tās dēļ viņš Spānijā pavadīja četrus mēnešus – no janvāra līdz aprīļa beigām –, jo darbojas visās astoņās sērijās, un, kā zināms, latviešu aktiera iekļūšana giganta «Netflix» projektā mums – skatītājiem – jau vien ir vērā ņemams notikums.

Darbs pie seriāla sācies vēl tad, kad pasaulē nav valdījis kovids un Žagars nav bijis Dailes teātra direktora amatā. «Man paveicās ar to, ka pirms trim gadiem tiku pieņemts vienā Londonas aktieru aģentūrā, jo viņiem nebija tāda tipāža – vīrieša manā vecumā un fiziskajā kondīcijā, kurš runā angliski, krieviski un vāciski. Tad attiecīgi piedāvāja darbus. No dažiem biju spiests atteikties, bet šis iekrita tādā laikā, kad visu varēju apvienot. Paspēja iesākt, pirms kovids nolika visu uz bremzēm. Kad «Netflix» rada iespēju filmēt tālāk, man darbs bija jāpabeidz,» stāsta Žagars.

Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvo Kairiša iestudējums "Smiļģis"

27. augustā Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvoja Māras Zālītes lugas "Smiļģis" iestudējums Viestura Kairiša režijā.

gallery icon
126

Tā kā gada sākumā teātris strādāja attālināti, tā direktors varēja doties uz Spāniju un darboties no turienes. Darbs organizēts, stingri ievērojot visas drošības prasības Covid-19 sakarā un sargājot aktieri 15 intensīvām darba dienām. Tik vien ļauts, kā vakarā pa āru izskriet krosiņu, bet pārējais laiks pavadīts vai nu filmēšanas laukumā, vai viesnīcas istabiņā.

«Pilnīgi noteikti varu pateikt, ka, strādājot starptautiskos projektos – iepriekš filmējoties arī Zviedrijā, Vācijā, Austrijā un citur –, esmu guvis simtprocentīgu pārliecību, ka mēs – režisori, operatori, kinocilvēki, aktieri – esam profesionāļi augstā līmenī. Mums problēma ir valoda, bet, ja nebūtu šīs barjeras, pilnīgi noteikti starptautiskā tirgū mēs būtu ļoti pieprasīti,» pieredzē dalās aktieris.

Kā vēsta «Netflix» jau publiskotā seriāla anotācija, tas būs stāsts par vientuļo māti - amerikānieti, kura kopā ar meitu pavada atvaļinājumu Eiropā un ir spiesta stāties pretim savai krievu spiedzes rūpīgi slēptajai pagātnei. Seriālu veido spēcīga komanda, piemēram, producents Adams Glass ir arī seriāla «Supernatural» radītājs.