Slavenības
2021. gada 3. septembris, 05:52

Megana Mārkla un princis Harijs nevar samaksāt 91 000 eiro parādu

Jauns.lv

Fonds “Sussex Royal”, ko vadīja princis Harijs un Megana Mārkla, aizvien ir parādā lielu summu citai organizācijai. Radušos problēmu vajadzēja atrisināt jau pirms vairākiem mēnešiem, bet tas nezināmu iemeslu dēļ nav izdarīts.

Labdarības organizācija, kuras vadītāji bija princis Harijs un Megana Mārkla, šā gada 1. septembrī publiskoja finanšu pārskatus. Tajos arī atklājās, ka fonds ir parādā 78 500 sterliņu mārciņu (aptuveni 91 000 eiro) trešās puses uzņēmumam. Sākotnēji organizācijai parādos vajadzēja atdot 213 000 sterliņu mārciņu (248 000) eiro, bet atdota ir tikai daļa parāda.

Megana Mārkla un princis Harijs paziņo par sava podkāsta “Archewell Audio” atklāšanu

gallery icon
8

Kā izriet no dokumentiem, Saseksas hercogu pāris plāno šo jautājumu atrisināt tuvākajā laikā. Interesanti, ka parāda dzēšanas termiņš beidzās jau gada sākumā.

Šobrīd norisinās fonda “Sussex Royal” likvidācijas process un tas ir pārdēvēts par MWX. Cik saprotams, parāda atmaksas aizkavēšanās notikusi Labdarības komisijas nu jau slēgtās izmeklēšanas saistībā ar MWX dēļ. Tā uzsākta saistībā par 151 855 sterliņu mārciņu pārskaitījumu Harija atbalstītajai kompānijai “Travalyst”. Šā gada maijā Labdarības komisijas izmeklētāji nonāca pie secinājuma, ka kompānija nav izdarījusi neko nepareizu.

Princis Harijs kopā ar Opru Vinfriju piedāvā 5 sēriju dokumentālu filmu, kurā runā par garīgo veselību

gallery icon
13

Atgādināsim, ka aizvadītā gada laikā Megana Mārkla un princis Harijs nopelnīja vairāk nekā 100 miljonus sterliņu mārciņu (116 miljoni eiro), pateicoties savām atklāsmēm. Laulātais pāris runāja ar žurnālistiem, vienlaikus paspējot noslēgt arī sadarbības līgumus ar telekompānijām un kino studijām. Šos līdzekļus pāris tērē ne tikai sev, bet arī labdarībai. Viņi turpina sadarboties ar vairākiem citiem fondiem.

Megana Mārkla apmeklē kopienas virtuvi

gallery icon
32

Šis gan nav pirmais finanšu skandāls, kas saistīts ar Saseksas hercogu pāri. Nesen atklājies, ka Saseksi turpinājuši saņemt materiālu palīdzību no karaļnama arī pēc tam, kad bija atteikušies no oficiālo pienākumu pildīšanas. Ar šo līdzekļu piešķiršanu karaliene Elizabete II centās atbalstīt mazdēlu un viņa sievu. Kad šī informācija nāca gaismā, Lielbritānijā izcēlās skandāls.

Princis Harijs un Megana Mārkla apmeklē labdarības pasākumu Karaliskajā Albertholā

gallery icon
16

Šobrīd Harijs un Megana uzstāj uz pilnīgu finansiālo neatkarību. Abi daudz strādā, lai uzspodrinātu savu reputāciju, taču viņiem ir vēl tāls ceļš ejams šajā virzienā.

Princis Harijs un Megana Mārkla stāda puķītes kopā ar bērndārzniekiem Losandželosā

gallery icon
4