Trakā pasaule
2021. gada 26. augusts, 14:20

"Es mīlu to dzīvnieku un viņš mīl mani": zoodārzs sievietei liedz tikties ar šimpanzi

Jauns.lv

Antverpenes zooloģiskais dārzs Beļģijā aizliedzis ilggadējai apmeklētājai satikt viņas mīļāko šimpanzi, jo šāds kontakts traucē dzīvnieka spējai saprasties ar sava krātiņa biedriem.

Adijai Timmermansai, patstāvīgai zoodārza primātu aploka apmeklētājai, šonedēļ zoodārza darbinieki paziņoja, ka viņai turpmāk būs liegts redzēties ar 38 gadus veco šimpanzi Čitu.

“Es mīlu to dzīvnieku un viņš mīl mani,” Timmermansa stāstīja Beļģijas ziņu kanālam “ATV”, piebilstot, ka pēdējos četrus gadus katru nedēļu viņa viesojas pie Čitas. Sieviete apgalvoja, ka starp viņu un šimpanzi pastāv romantiskas attiecības.

Dzīvnieka entuziaste arī dalījās ar videoklipiem, kuros viņa, piespiedusies pie šimpanzes krātiņa, “skūpsta” Čitu caur stiklu.

foto: Ekrānuzņēmums no ATV
Sieviete caur stiklu "skūpsta" šimpanzi.

“Man nav nekā cita. Kāpēc viņi grib šo man atņemt?” Timmermansa ar asarām acīs stāstīja televīzijai. “Citiem apmeklētājiem ir ļauts veidot kontaktu ar Čitu, kāpēc es to nevaru darīt?” viņa turpināja.

Tomēr Antverpenes zoodārza pārstāve minēja pamatotu iemeslu aizliegumam. “Ja Čitu patstāvīgi ielenc ciemiņi, pārējie krātiņa dzīvnieki viņu ignorē un neuzskata par daļu no bara,” viņa stāstīja televīzijai.

Holandiešu avīze “De Gelderlander” vēstīja, ka Čita sākotnēji tika turēta kā mājdzīvnieks, taču pirms 30 gadiem nodota zoodārzam, jo īpašnieki nespēja dzīvnieku uzturēt. Šimpanzei vairāku gadu garumā ir bijušas problēmas iejusties savu līdzgaitnieku vidū.

Adijai Timmermansai nav pilnībā aizliegts apmeklēt zoodārzu, taču viņa ir lūgta šīs “attiecības” izbeigt un nemēģināt tās uzsākt ar citiem dzīvniekiem.