foto: no privātā arhīva
Ramona Petraviča guļ un sauļojas kopā ar pliko Patriku
Slavenības
2021. gada 17. jūlijs, 05:27

Ramona Petraviča guļ un sauļojas kopā ar pliko Patriku

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Saeimas deputāte Ramona Petraviča (53) žurnālam "Kas Jauns" atklāj - viņas laulātais draugs Aleksandrs jau ir samierinājies ar faktu, ka gultā ar sievu sega jādala arī ar ģimenes mīluli runci Patriku.

Par savu sfinksa šķirnes kaķi Ramona Petraviča teic: “Patriks ir greizsirdības apsēsts kamoliņš, līdz ar to mums ir grūti iegādāties vēl kādu mājdzīvnieku. Kad pie mums atnāk ciemos dēls, kam ir sunītis, redzu, ka Patriks jūtas mājās vienīgais saimnieks. Iespējams, abi tā arī nav sadraudzējušies, jo ir tādā diezgan cienījamā vecumā. Manam sfinksītim ir deviņi gadi.”

Ramona Petraviča un viņas Patriks

Ramona Petraviča un viņas Patriks.

gallery icon
16

“Patriks visus šos gadus man gultā ir gulējis blakus. Un tas tiešām ir kā ar mazu bērnu: katru nakti trīsreiz jāceļas augšā, jo viņš ceļas – tad iet uz kastīti, tad sagrib ēst un, nākot atpakaļ, mani modina, lai viņu apsedzu. Kā jau sfinksītim viņam vajag siltumu, un viņš tā arī ir pieradis – kā cilvēks gulēt zem segas. Vīrs neiebilst par gultas dalīšanu ar Patriku, jo kaķītis ir mūsu ģimenes loceklis. Tā kā esam viņu izvēlējušies, mums par viņu ir jārūpējas, jāgādā, lai viņš labi justos, līdz ar to gultā gulēšana ir akceptēta,” sirsnīgi teic Ramona.

Deputāte atklāj, ka ilgu laiku Patrikam bijušas nepieciešamas īpašas rūpes, jo kaķis teju gadu sirdzis ar kādu ādas slimību. “Bet nu jau viņš ir apvēlies. Mums viņš bija kā bēbis, par ko ļoti jārūpējas un jāārstē.

Ar gadiem kaķītis ir kļuvis nervozāks. Iepriekš dzīvojām dzīvoklī, un viņš nekad nebija bijis laukā. Tagad pēc deviņiem gadiem viņš pirmoreiz ir ārā. Zālē neiet, nesper nevienu soli, bet, ja ir jāiet, tad cilā augstu kājas un rāda, ka viņam stiebri duras ķepiņās. Savukārt pa celiņiem, pa asfaltu labprāt staigā, vēro putnus, sauļojas. Nu tad šovasar Saldū sauļojamies kopā,” pastāsta Ramona Petraviča.

Politiķes Ramonas Petravičas košais stils

gallery icon
47

“Man iepriekš ir bijuši suņi, arī kaķi. Bet, ja būs jāņem nākamais, izvēlēšos tikai sfinksu. Viņš nav vienkāršs kaķis. Viņš ir nedaudz kaķis, nedaudz suns, nedaudz cilvēks un nedaudz pērtiķis... Viņš uzkāpj uz krēsla un uzlec uz muguras. Uz pleciem patīk sēdēt, uz galvas uzkāpt,” par mīluli teic Petraviča, akcentējot arī Patrika cilvēcisko pusi.

“Kā zināms, darba dēļ pirms diviem gadiem es sāku dzīvot Rīgā un uz mājām Saldū braucu tikai brīvdienās. Tā kā meita Reičela aizvien dzīvo Saldū, Patriks tagad ir ļoti pieķēries viņai un arī naktīs guļ ar viņu. Bija periods, kad ēda tikai to, ko meita viņam dod. Šķiet, vienubrīd runcis bija tā kā uz mani apvainojies, jo es nebraucu mājās un viņš mani redz ļoti reti, tikai brīvdienās,” ievērojusi Ramona.