Slavenības
2021. gada 20. jūnijs, 05:22

Nosaukti divi iemesli, kas varētu pamudināt karalieni Elizabeti II atteikties no troņa

Jauns.lv

Kļuvis zināms, ka Lielbritānijas karaliene Elizabete II privātā sarunā ieminējusies par iespējamu atteikšanos no troņa. Viņa nosaukusi divus iemeslus, kas varētu likt viņai troni nodot savam pēctecim.

Britu karaliskā ģimene un lielvalstu līderi pieņemšanā “Ēdenes projekta” botāniskajā dārzā Kornvolā

gallery icon

Britu bulvārpreses izdevuma “Daily Star” lasītājus nesen satriecis raksts, kurā runāts par karalienes Elizabetes II iespējumu atteikšanos no troņa. Atklājies gan, ka runa ir tikai par “iespējamiem” iemesliem, kas varētu likt karalienei spert šādu soli. Par tiem esot ieminējusies karaliene pati, sarunājoties ar savu māsīcu Mārgaretu Rodsu.

Karaliene Elizabete II vīra 100. dzimšanas dienai par godu iestāda Edinburgas hercoga vārdā nosauktu rozi

gallery icon

Viņas Majestātes teikto atstāstījis karaliskās ģimenes oficiālais biogrāfs Metjū Deninsons. Pēc viņa teiktā, karaliene šobrīd ir lieliskā fiziskajā formā savam vecumam, un, visticamāk, tronī būs līdz pat mūža nogalei. Tomēr divos gadījumos viņa esot gatava brīvprātīgi nodot varu mantiniekam: ja viņu piemeklētu insults vai parādītos Alcheimera slimības simptomi.

Karaliene un pārējie dodas uz parlamenta atklāšanu 2021. gada 11. maijā

gallery icon

Acīmredzot karaliene nevēlas izskatīties neveikli vai smieklīgi, vai raisīt sabiedrībā žēlumu pret sevi, tāpēc parādoties pirmajām ar vecumu saistītajām slimībām, viņa būtu gatava atteikties no troņa.

Karaliene Elizabete II tronī pavadījusi 63 gadus un 216 dienas

Šī gada 9.septembris britu karalistē ir liela diena – Elizabete II kļūst par visilgāk valdījušo karalieni valsts vēsturē, pārspējot vecvecvecmāmiņu ...

gallery icon

Pagaidām nekas neliecina, ka Lielbritānijā būtu gaidāma monarha maiņa. Pat neraugoties uz dzīvesbiedra prinča Filipa zaudējumu, kurš mūžībā devā šāgada pavasarī, karaliene aktīvi iesaistās sabiedriskajā dzīvē. Nesen viņa bruņinieka kārtā iecēlusi Covid-19 britu vakcīnas izstrādātājus, kā arī pasniegusi balvas kultūras, mākslas, sporta un labdarības darbiniekiem.

Karaliene ar Kamillu brauc vienā karietē

Bikšu lentes ordeņa parāde karalienes Elizabetes dzīvesbiedra prinča Filipa tukšo vietu karietē ieņēma dēls Velsas princis Čārlzs ar sievu Kamillu. ...

gallery icon