foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Račs pauž sašutumu: organizatori, nevēloties šķirot publiku, atceļ pasākumu
Mūziķis Guntars Račs.
Mūzika
2021. gada 18. jūnijs, 20:40

Račs pauž sašutumu: organizatori, nevēloties šķirot publiku, atceļ pasākumu

Jauns.lv

Latviešu mūzikas izdevējs, producents, dziesmu autors, bundzinieks un dzejnieks Guntars Račs mikroblogošanas vietnē "Twitter" paudis savu sašutumu par atceltu koncertu jau tā krīzes skartajā kultūras nozarē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Neskatoties uz to, ka valdība ieviesusi atvieglojumus kultūras nozarē ļaudīm ar Covid-19 sertifikātu, pēc Rača vārdiem, šobrīd pasākumi tiek atcelti organizatoru dēļ, jo tie nevēlas šķirot publiku.

"Tas nu ir noticis! 60. atceltais pasākums pēdējo astoņu mēnešu laikā. Jubileja! Šoreiz tas viss tādēļ, ka organizatori, nevēloties šķirot publiku, nolēma iet vienkāršāko ceļu. Paredzu vēl desmit tādus atceltus jūlijā un augustā. Izeja? Jāpārdēvē estrādes par terasēm vai lielveikaliem," "Twitter" raksta mākslinieks.

Tiesa, Račs nevienu nesauc vārdā, neatklājot, par kuru pasākumu tiek runāts.

Atgādinām, ka jūnija pirmajā pusē aizritēja vairāki pilotprojekti kultūrā. Tika secināts, ka tie ir izdevušies, tādēļ nolēma no 15. jūnija atļaut pasākumu rīkotājiem organizēt divu tipu kultūras norises.

Ļaudis steidz atkal baudīt kultūru komēdijas-koncertā "Mēs jūs mīlam: Pilotprojekts"

gallery icon
126

Pirmais no tiem ir pasākums ar atvieglotiem drošības pasākumiem, kuru varēs apmeklēt tikai tās personas, kuras ir vakcinētas vai pārslimojušas Covid-19. Viņiem obligāti būs jāuzrāda derīgs Covid-19 sertifikāts. Apmeklējot šādu pasākumu, arī organizatoriem būs jābūt vakcinētiem vai pārslimojušiem Covid-19, turklāt viņi nedrīkstēs atrasties vienā telpā ar apmeklētājiem. Muzejos šiem cilvēkiem varēs notikt grupu ekskursijas gidu pavadībā, nelietojot deguna un mutes aizsegu un neievērojot divu metru distanci. Dalībnieku skaits grupā nebūs ierobežots.

Savukārt otra tipa kultūras norises būs ar drošības pasākumiem, kuros piedalīsies ne tikai vakcinētie un Covid-19 pārslimojušie cilvēki, bet arī ar negatīvu Covid-19 testu, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu, kā arī bērni līdz 12 gadu vecumam. Pasākuma organizatoriem būs jābūt vakcinētiem vai pārslimojušiem Covid-19, turklāt viņi nedrīkstēs atrasties vienā telpā ar pasākuma apmeklētājiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās