Slavenības
2021. gada 10. maijs, 18:00

Meganas simboliskais veltījums princesei Diānai pirmajā TV uzrunā kopš skandalozās intervijas gandrīz paliek nepamanīts

Jauns.lv

Saseksas hercogiene Megana izrādījusi godu savai vīramātei princesei Diānai nesenajā TV uzrunā, kas ir pirmā kopš viņas skandalozajām atklāsmēm pilnās sarunas ar Opru Vinfriju. Taču šis Meganas aizkustinošais žests gandrīz palicis nepamanīts.

Saseksas hercogiene Megana izrādījusi godu savai vīramātei princesei Diānai nesen veiktajā video ierakstā, kas ir viņas pirmā publiskā vēršanās pie sabiedrības pēc skandalozās intervijas Oprai Vinfrijai.  Topošā māmiņa šim TV ierakstam bija izvēlējusies tērpu sarkanā krāsā ar rozā ziedu apdruku, bet uz rokas uzlikusi pulksteni, kas reiz piederēja prinča Harija mammai. Šo 17 000 sterliņu vērto “Cartier Tank” rokas pulksteni princese Diāna saņēma dāvanā no tēva savā 21. dzimšanas dienā.

Izdevums “The Sun” veicis aprēķinus, ka Saseksas hercogienes koptēls izmaksājis aptuveni 25 00 sterliņu mārciņu. Tērps ar magonēm, ko Megana izvēlējusies sarunas ierakstam ir no modes nama “Carolina Herrera” kolekcijas un maksā 1 200 sterliņu mārciņu. Savukārt dārgo “Cartier” rokas pulksteni viņa bija papildinājusi ar 5 000 sterliņu vērtu “Cartier” mīlestības aproci un vēl vienu 2 361 sterliņu mārciņu vērtu zelta aproci.

Megana arīdzan bija rotājusies ar 100 sterliņu mārciņu vērtu kaklarotu, kas simbolizē sievietes spēku. Juvelierizstrādājumu rotā Venēras simbols, kam piešķirta “pārpilnības un apgaismības” nozīme.

Megana Mārkla un princis Harijs paziņo par sava podkāsta “Archewell Audio” atklāšanu

gallery icon
8

Meganas uzruna bija sagatavota sestdienas vakarā translētā labdarības koncerta “Vax Live: The Concert to Reunite the World” atbalstam.

Hercogiene Megana ar dēlu viņa 1. dzimšanas dienā

gallery icon
17

Video ieraksts veikts Meganas un Harija Kalifornijas mājas pagalmā un hercogiene savā uzrunā vērsa uzmanību uz to, cik nesamērīgi pandēmija ir ietekmējusi sievietes visā pasaulē.

Hercogienes Meganas un prinča Harija žestu valoda

gallery icon
25

Megana savā runā pauda bažas par to sieviešu likteni, kuras pandēmijas dēļ zaudējušas darbu. Jo īpaši Saseksas hercogiene uzsvēra to, ka visneaizsargātākajā stāvoklī nonākušas “krāsainās sievietes”.

Prinča Harija un hercogienes Meganas pēdējais pasākums kā britu karaliskās ģimenes pārstāvjiem 2020. gada 9. martā

gallery icon
19

Daudzas no viņām atlaistas no darba un cietuša pilnīgu finansiālu sabrukumu. “Paredzams, ka vēl 47 miljoni sieviešu visā pasaulē nonāks galējā nabadzībā,” uzrunā Megana pieminējusi arī skaudru statistiku.

Hercogiene Megana un princis Harijs bruņoto spēku orķestra koncertā Londonā 2020. gada 7. martā

gallery icon
11

Nelielajā runā Megana pieminēja arī savu grūtniecību un pauda prieku par gaidāmo ģimenes pieaugumu. “Mēs ar vīru esam tik saviļņoti par gaidāmo meitiņu,” norādīja hercogiene. “Tā ir prieka vēsts, ar kuru dalāmies ar miljoniem citu ģimeņu visā pasaulē. Kad domājam par meitu, mēs domājam par visām jaunām sievietēm un meitenēm visā pasaulē, kurām nepieciešams atbalsts un jaunas iespējas nākotnē.”

Hercogiene Megana un princis Harijs Londonā 2020. gada 5. martā

gallery icon
20

Koncerts “Vax Live” norisinājās Lo-Fi stadionā Losandželosā aizvadītajā sestdienā. Princis Harijs pasākumu klātienē apmeklēja pats personīgi. Runā, ka līdz pēdējam brīdim Megana bija apņēmusies pavadīt vīru uz labdarības koncertu, taču pēdējā brīdī domas mainījusi un tā vietā ierakstījusi emocionālu video uzrunu.