2021. gada 15. aprīlis, 19:05

Mistisks "radījums" kokā pārbiedē Krakovas iedzīvotājus

Jauns.lv

Kad dzīvnieku labturības dienesta darbinieki saņēma ziņojumu par neparastu dzīvnieku, kas karājas kokā Polijas pilsētā Krakovā, viņi īsti nezināja, ko gaidīt, vēsta BBC.

"Cilvēki neatver logus, jo baidās, ka tas ienāks viņu mājā," stāsta kāda sieviete. Kokā redzētais nelīdzinājies putnam vai rāpulim, bet gan kādam nezināmam radījumam.

Organizācijā norādīts, ka darbinieki cilvēkam, kurš zvanījis un ziņojis par jocīgo radījumu kokā vaicājuši, vai tas varētu būt kāds plēsīgs putns.

Sieviete atbildējusi, ka tas vairāk izskatās pēc iguānas. Lai gan inspektori zināja, ka tas ir maz ticams, jo tas neizdzīvotu tik vēsā temperatūrā, kāda šobrīd ir Polijas pilsētā.

Tāpat pieļauts, ka kokā atrodas kāds saimnieka pamests mājdzīvnieks.

Krakovas dzīvnieku labturības biedrībā savā "Facebook" kontā apliecināja incidenta patiesumu. Ierodoties notikuma vietā, inspektori kādā ceriņu kokā atrada... mīklu, kas, iespējams, izmesta pa logu, lai pabarotu putnus.

Neraugoties uz viltus trauksmi, organizācija aicinājusi cilvēkus turpināt ziņot par jebkādiem satraucošiem gadījumiem, kas saistīti ar dzīvnieku labturību.